SNAŽNE PORUKE

Zbog koronavirusa amputirali su joj ruke i noge: ‘Moje šake i stopala bili su crni. Ali, danas sam sretna’

Foto: RTL/Facebook

Žena kojoj su amputirane ruke i stopala nakon što je koronavirus doveo do upale pluća a potom i sepse, kaže da se raduje svom “drugom životu” unatoč izazovima

Caroline Coster (58) iz Bedforda kaže da je mjesec dana bila u medicinski induciranoj komi i da je umalo dva puta umrla nakon što se u ožujku zarazila covidom-19.

„Kad sam došla doma moje šake i stopala bili su crni zbog sepse. Liječnici su ih morali amputirati. Prije zaraze koronavirusom bila sam fizički aktivna, a onda odjednom nisam imala ruke ni noge“, ispričala je svoju potresno iskustvo za BBC.

Više ne može raditi kao učiteljica, morala je u prijevremenu mirovinu… Tek se prilagođava svom novom životu.

„Jako je teško. Vrlo je frustrirajuće kada želite nešto uzeti, a ne možete. Morala sam ponovno učiti hodati, koristiti proteze umjesto ruku. No, sretna sam jer sam isto tako mogla umrijeti“, kaže ova hrabra žena.

Upozorava na opasnosti ljude koji ne uzimaju koronavirus ozbiljno. Jer, ona je imala samo blagu astmu, bila je ispod 60 godina, bila je fizički aktivna…

“To je ozbiljna bolest. Ako i nije ozbiljna za vas, mogla bi biti ozbiljna za neku stariju osobu koja živi u vašem susjedstvu. Ili vašu mamu. Ili vašu baku.”

“Moj prvi život bio je dobar. I moj drugi život također će biti dobar. Bit će drukčiji, ali bit će dobar“, poručuje Caroline.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari