Zbog koronavirusa otkazan najveći turistički sajam na svijetu!

Foto: Ilustracija (S prošlogodišnjeg Sajma u Berlinu)

Hrvatska turistička zajednica je i ove godine planirala veliki nastup i niz sastanaka s partnerima na ITB-u

Zbog koronavirusa otkazan je najveći turistički sajam na svijetu Međunarodna turistička burza (ITB) u Berlinu koja se trebala održati od 4. do 8. ožujka, priopćila je uprava sajma u petak navečer.

“Posljednjih dana sve veći broj izlagača otkazivao je dolazak u Berlin. Sajam je prije toga bio rasprodan”, priopćila je Uprava Sajamskog društva Berlin novinskoj agenciji dpa, prenosi Hina.

Otkazivanje sajma je za javni servis ARD potvrdila i senatorica grada-savezne zemlje Berlin Dilek Kalayci.

Prema informacijama Sajamskog društva Berlin nadležna zdravstvena služba gradske četvrti Charlottenburg-Wilmersdorf, u kojoj se sajam održava, posljednjih dana postrožila je uvjete dolaska izlagača i gostiju u Berlin.

Hrvatska turistička zajednica planirala veliki nastup

“Svaki je gost trebao dokazati da ne dolazi iz nekog od rizičnih područja ili da nije bio u kontaktu s nekom od osoba koje su boravile u tim područjima. Sajam Berlin nije bio u stanju ispuniti te uvjete i zato smo se teška srca odlučili za potpuno otkazivanje”, rekao je direktor Berlinskog sajma Christian Göke.

Njemačka vlada trenutno raspravlja o tome kako se odnositi prema novonastaloj situaciji zbog koronavirusa kada su u pitanju velike manifestacije poput sajmova. Vlada bi trebala izdati preporuke, ali ne i zabrane, priopćeno je prije sastanka.

Direktor Njemačkog ureda za turizam Norbert Kunz žali zbog otkazivanja ITB-a koji je najvažniji sajam za turističku djelatnost iz čitavog svijeta pa tako i njemačku.

“ITB je od goleme važnosti za njemački turizam, ali zdravlje i sigurnost građana imaju prednost”, rekao je Kunz.

Hrvatska turistička zajednica je i ove godine planirala veliki nastup i niz sastanaka s partnerima na ITB-u.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari