ZBOG PLJAČKE U MUP-u: Dominić, Burušić, Jurenec i Žugelj odstupili s dužnosti, Dolački suspendiran

Ministar unutarnjih poslova je dao izjavu za medije povodom provale u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić danas je u 17 sati dao izjavu o “događajima u PU zagrebačkoj”.

Rekao je kako su zbog pljačke zlata i novca iz zgrade kriminalističke policije u Heinzelovoj, uz osobnu suglasnost, odstupili glavni ravnatelj policije Vlado Dominić, načelnik PU zagrebačke Goran Burušić, načelnik unutarnje kontrole Stjepan Jurenec te voditelj službe organiziranog kriminala Danijel Žugelj.

Orepić je naglasio kako se odgovornost ne može svesti samo na ove ljude, koji su otišli s dužnosti svojom odlukom.

Načelnik službe organiziranog kriminala Željko Dolački, iz čijeg je ureda ukradeno 280.000 eura i 2 kilograma zlata, je suspendiran, a protiv njega će se vjerojatno pokrenuti i disciplinski postupak.

Orepić je rekao kako će sutra biti poznato tko je imenovam za vršitelja dužnosti na sve ove funkcije.

Ministar kaže kako su za cijelu situaciju odgovorni ljudi iz politike koji su vodili sustav prije njega.

Policija i državno odvjetništvo ranije su potvrdili tek da se provala dogodila u noći na ponedjeljak i da državni odvjetnik uz pomoć policije provodi očevid. Pritom nisu iznijeli nove detalje, kao ni službeni podatak što je točno ukradeno iz zgrade policije u Heinzelovoj ulici.

U Ravnateljstvu policije nije se u utorak moglo doznati u kojoj je fazi kriminalističko istraživanje, je li u istragu uključena i unutarnja kontrola MUP-a, ni je li utvrđena nečija odgovornost, odnosno je li zbog tog slučaja pokrenut neki stegovni postupak ili je netko smijenjen.

Nije se moglo službeno doznati niti je li novac i zlato iz sefa bio oduzet jednom građaninu, odnosno kako će mu ta imovina biti vraćena s obzirom da je navodno utvrđeno kako je njezino podrijetlo zakonito.

Županijsko državno odvjetništvo, koje je vodilo očevid, reklo je da neće objaviti nikakve novosti o rezultatima očevida. Tim više što za to imaju trodnevni rok, a i u “velikoj su gužvi”.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari