ALARM IZ INSPEKTORATA!

Zbog toksina iz prodaje povučen njemački smoothie. Prodavao se u poznatom trgovačkom lancu

Ilustrativna fotografija: Pexels

Ispričali su se kupcima zbog neugodnosti te da im je u interesu da svi proizvodi koje stavljaju na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti

Državni inspektorat izvijestio je kako se s tržišta povlači piće Smoothie energy mix od 250ml s rokom upotrebe do 12. ožujka 2024. Kako su naveli, u njemu je nađen provećan sadržaj mikotoksina – patulina u proizvodu.

Proizvod je iz Njemačke od proizvođača Molkerei Gropper GmbH & Co. KG. Smoothie se prodavao u Konzuma na čijim su stranicama također objavili:

“Molimo kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod, ako jesu da se suzdrže od konzumacije te da ga vrate u najbližu Konzum prodavaonicu gdje će im biti vraćen novac.”

Ispričali su se kupcima zbog neugodnosti te da im je u interesu da svi proizvodi koje stavljaju na tržište budu usklađeni s najvišim kriterijima kvalitete i zdravstvene ispravnosti.

“Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EU) 2023/915 od 25. travnja 2023. o najvećim dopuštenim količinama određenih kontaminanata u hrani i o stavljanju izvan snage Uredba (EZ) br. 1881/2006, te pripadajućim izmjenama i dopunama”, stoji u priopćenju. Više o povlačenju proizvoda možete naći na OVDJE, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari