Zbogom tehničkom pregledu kakav poznajemo! Ova ‘kutija’ olakšava život vozačima

Foto: Pixsell

Automobil skeniraju 22 kamere koje bilježe cjelokupno vanjsko stanje vozila, sve do tlaka u gumama i dubine profila pneumatika

Provjera stanja vozila nije važna samo za tvrtke za najam automobila, već i za davatelje usluga dijeljenja automobila jer su procjenitelji skupi. Također, ovaj novi proizvod mogao bi biti zanimljiv i svim kupcima rabljenih vozila, piše HAK Revija.

Njemačka tvrtka TÜV Süd, koja nudi širok spektar usluga s naglaskom na testiranje i certifikaciju vozila, sada je osigurala 60 posto dionica tvrtke Digital Vehicle Scan GmbH.

Ta tvrtka je razvila “kutiju” kroz koju provezete automobil, a njega za to vrijeme snimaju i skeniraju 22 kamere koje bilježe cjelokupno vanjsko stanje vozila, sve do tlaka u gumama i dubine profila pneumatika.

Fotografije snimljene kamerama pohranjuju se u elektroničkim datotekama vozila u cloudu. Automatsko snimanje radi mnogo brže od ispitivača – da se ne spominje i da je digitalno skeniranje vozila (DVS) dostupno 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari