RAZGOVOR ZA CNN

Zelenski: ‘Spreman sam za pregovore s Putinom. Ako propadnu, to znači – Treći svjetski rat’

Vlada Ukrajine

‘Mislim da bez pregovora ne možemo završiti ovaj rat’, rekao je ukrajinski predsjedniK

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u nedjelju da je spreman pregovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, ali je upozorio da ako pregovori ne uspiju, to znači da bi rat u Ukrajini mogao dovesti do “trećeg svjetskog rata”.

“Spreman sam za pregovore s njim. Bio sam spreman posljednje dvije godine. I mislim da bez pregovora ne možemo završiti ovaj rat”, rekao je Zelenski za CNN u ekskluzivnom intervjuu u nedjelju ujutro.

“Ako postoji samo jedan posto šanse da zaustavimo ovaj rat, mislim da trebamo iskoristiti tu priliku. Moramo to učiniti”, istaknuo je Zelenski dodavši: “Ruske snage su došle da nas istrijebe, da nas ubiju.”

Rekao je da Ukrajina pokazala da može uzvratiti udarac, što govori o dostojanstvu njegovog naroda, ali kaže, ono neće sačuvati živote.

“Zato mislim da moramo iskoristiti svaku šansu da bismo imali mogućnost pregovora, mogućnost razgovora s Putinom. Ali ako ti pokušaji ne uspiju, to bi značilo da je ovo treći svjetski rat,” poručio je Zelenski.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari