OSIGURAJTE SVOJU DOZU

Želite se prijaviti za cijepljenje? Odsad to možete i jednostavnije, preko weba!

Za prijavu je potreban OIB ili MBO. Oni koji ne koriste internet, mogu se prijaviti preko besplatnog telefona 0800 0011

Gotovo dva tjedna nakon što je službeno najavljena, web platforma www.cijepise.zdravlje.hr večeras je puštena u probni rad. Preko nje se za cijepljenje protiv koronavirusa mogu prijaviti svi koji to dosad nisu učinili pozivom liječniku obiteljske medicine, piše Net.hr.

Za prijavu je potreban OIB ili MBO. Oni koji ne koriste internet, mogu se prijaviti preko besplatnog telefona 0800 0011.

Ako ste se javili liječniku, ne trebate prijavu preko platforme

Osobe mlađe od 65 godina s kroničnim bolestima koje predstavljaju veći rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19 (osobe s respiratornim, kardiovaskularnim, malignim bolestima, bolestima bubrega, dijabetesom, imunodeficijencijama) prioritetno će dobiti termin za cijepljenje prijavom na cijepljenje putem izabranog liječnika obiteljske medicine.

Tko se može cijepiti?

“Velika većina odraslih građanki i građana može se cijepiti, a trajne kontraindikacije za cijepljenje su izrazito rijetke. Zdravstvena stanja zbog kojih cijepljenje treba odgoditi, ili zbog kojih se netko trajno ne može cijepiti, utvrđuje liječnik prilikom cijepljenja (povišena tjelesna temperatura, akutna bolest, poznata preosjetljivost na sastojke cjepiva i teže reakcije pri prethodnoj dozi cjepiva)”, stoji u objavi na stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari