JASNA PORUKA

Žena koja je Škori prva pokazala srednji prst: ‘A što jedan muškarac može znati o traumi silovane žene’

Pokazala je Miroslavu Škori, doslovno, srednji prst

”Moja reakcija isprovocirana je kontaminacijom javnog prostora izjavama političara o ženama tipa “šuti, radi i rađaj”. Neki kažu da reakcija nije primjerena? Naravno, kako to nije moj uobičajeni izričaj, ali jesu li primjereni izneseni stavovi o silovanim ženama? Što jedan muškarac može znati o traumi silovane žene! Žena je gospodar svoga tijela i ima pravo odlučivati o svom tijelu, kakva god njena odluka bila, i to pravo žene ću braniti do sudnjeg dana! U slučaju silovanja žena ili muškarac ne trebaju od svoje obitelji ništa drugo doli neupitne podrške i razumijevanja”, objasnila je osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.

”Vrijeme je da se žene osnaže i izbore svoje mjesto, kako u Saboru, tako i na drugim odgovornim pozicijama. Pokazatelj koliko je to važno upravo su poruke koje u ovoj kampanji čujemo od gospode Škore, Raspudića, Zekanovića … To nisu razmišljanja i ograničenja uz koja želim da naša djeca odrastaju”, istaknula je u razgovoru za Večernji list Gamoš, koja je na listi HNS-a u IV. izbornoj jedinici i očekuje ulazak u Sabor.

”Javnost me prepoznaje kao onu koja se ne ustručava iznijeti mišljenje jer, uz nečinjenje, u našem je društvu ogroman problem i autocenzura vlastitih reakcija, ponašanja, javnog zauzimanja stava”, kaže i dodaje da su i ”svima puna usta obitelji, a zapravo se malo tko bavi svakodnevnim životnim problemima prosječne obitelji”.

”Uhvatili smo užurbani korak modernog života razvijenih zemalja, ali zato debelo kasnimo s brojnim rješenjima koja su potrebna za tu utrku. Zalagat ću se za pokrivanje svih troškova u postupcima medicinski potpomognute oplodnje zbog gorućeg problema koji muči svaki peti par u Hrvatskoj. Osim toga, nama je potrebna hitna izmjena zakona o posvajanju. Život u domovima malu djecu i mlade ljude ne mazi od malih nogu, zbog toga zaslužuju naš najveći angažman i podršku u najosjetljivijim fazama odrastanja. Veliki je problem nedostatak domova za starije i zbog toga treba što prije izgraditi nove stambene jedinice, popularizirati cjelodnevne boravke kao oblik skrbi koji starijima omogućava ostanak uz svoje najmilije, ali uz pomoć trećih osoba koje o njima brinu dok je obitelj na radnom mjestu. Izdvojila bih i brendiranje grada Osijeka uz studij digitalnih tehnologija i jačanje IT sektora kao svojevrsne nove industrijske revolucije”, istaknula je osječka dogradonačelnica.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views