POSUO SE PEPELOM

”Žene više pričaju, a mi muškarci smo operativniji!”: HDZ-ov šef HZZO-a ispričao se zbog seksističkog ispada u tv-programu

Screenshot HTV

Sinoćnja emisija HRT-a Otvoreno bavila se dugom države veledrogerijama, no tu je važnu temu zasjenio seksistički ispad ravnatelja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Luciana Vukelića.

Danas se Vukelić ispričao zbog seksističkog ispada, priznajući da je njegova izjava bila neprimjerena, no, kako kaže, nije mu bila namjera ikoga uvrijediti, piše Net.hr

U sinoćnjoj emisiji “Otvoreno“ na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava”, stoji u priopćenju koje potpisuje Lucian Vukelić.

Ravnatelj HZZO-a je, podsjetimo, sinoć tijekom rasprave s gošćama u studiju rekao kako mu je “drago kad su žene u studiju, pa one puno više pričaju, mi smo operativniji, muškarci”, na što ga je voditelj emisije Mislav Togonal odmah opomenuo. “Ne, ne, govorim operativno, kad objašnjavamo nešto, ne”, pravdao se Vukelić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari