PLAĆAO 100 KN NAJMA

Žinić o životu u državnoj kući: ”Sve će se razjasniti jer nema ništa sumnjivo; Tu sam potpuno legalno…”

Idi na originalni članak
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić već 25 godina živi s obitelji u državnoj kući u Glini za koju je u imovinskoj kartici naveo da ju je stekao darovnim ugovorom te je za život u toj kući do 2008. godine navodno plaćao minimalan najam u iznosu od 100 kuna, a nakon toga u njoj posljednjih 12 godina živi bez plaćanja najma. 24 sata je u međuvremenu otkrio da Žinić u svojoj imovinskoj kartici nije prijavio imanje u Glini na kojem je vlasnik trećine.

Oglas

U jutrošnjoj emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog” Ivo Žinić komentirao kako je u državnoj kući, u kojoj živi besplatno i, kako kaže, posve legalno te da vjeruje kako će se ubrzo sve razjasniti jer “nema ništa sumnjivo”.

“Uz sve ove probleme s potresom kuća je postala glavna tema. Ja se u ovoj kući nalazim od oslobođenja grada, gdje smo kao i preko 2000 drugih obitelji dobili kuću na korištenje, a kasnije dobili mogućnost da kao hrvatski branitelj dobijem tu kuću u darovanje. Slijedom okolnosti, promjenom zakona i pravila, to se nije dogodilo i sad sam se našao u neprilici”, rekao je sisačko-moslavački župan u emisiji.

Također, naglasio je da se u kući nalazi legalno.

“U tih 25 godina dobio sam jednu trećinu roditeljske kuće u Marinbrodu. Ja se u ovoj kući nalazim potpuno legalno. Kao i u aferi s obnovom, tako će se i ovo razjasniti jer nema ništa sumnjivo. Nisam dobio nikakvo negativno rješenje. U istoj situaciji se nalazi 200-injak obitelji s područja Gline. Ugovor o darovanju kuće prošao je DORH koje je dalo pozitivno rješenje, ja ne znam što se dogodilo”, zaključio je Žinić, piše Net.hr

Exit mobile version