'ŽENA ILI MONSTRUM'

Životna drama bivše zastupnice: ‘Ja sam noćas skoro bila ubijena! Bacila me na pod iz kolica, čupala i tukla glavom o zid…’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

‘Osobe s invaliditetom prepuštene su same sebi, često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba’, kaže Škulić

Nekadašnja SDP-ova zastupnica u Saboru Vesna Škulić objavila je na svom profilu da ju je u noći s utorka na srijedu brutalno napala žena koja joj je pružala pomoć u domu. Kako kaže, žena koja se brinula za nju je u noći s utorka na srijedu napala i Škulić i njezinog psa.

“Sinoć od pola devet do pola noći doživjela sam pravu životnu dramu!
Žena ili monstrum koja mi je pružala usluge pomoći i brige za dosta pristojnu plaću prema našim uvjetima i vremenima u kojima živimo, bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja.

Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu. Prije toga je zatvorila sve prozore da me nitko ne može čuti, pojačala ton na TV-u, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela mi bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata i otišla u nepoznatom smjeru”, napisala je Škulić na svom Facebook profilu.

Dodala je da su policija, hitna i vatrogasci došli oko pola noći. “Tri sata sam ležala u, za mene, jako opasnom položaju u prostoriji bez pristupa zraka i vezanih usta. Nakon određenog vremena uspjela sam se osloboditi marame i zvati u pomoć. Na sreću čula me susjeda i počela je akcija spašavanja”, napisala je Škulić te se ispričala svima koji imaju njen broj jer, kako kaže, postoji mogućnost uznemiravanja te je objavila ime i prezime žene koja ju je zlostavljala.

‘Zakon o osobnoj asistenciji se donosi dvadeset godina’

“Kako se ubijaju osobe s invaliditetom? Jednostavno! Dvadest godina se donosi Zakon o osobnoj asistenciji! Prepuštene same sebi često se nađu kao predmet iživljavanja psihički poremećenih osoba! Ja sam noćas skoro bila ubijena! Ubijena pod pokroviteljstvom Vlade RH! I opljačkana, ne skoro nego opljačkana! Laptop, mobiteli, kartice…” nastavila je Škulić te pozvala sve osobe s invaliditetom da pokrenu inicijativu za spašavanje njihovih života.

“Neka se po hitnom postupku donese Zakon o osobnoj asistenciji i odmah stupi na snagu, novaca ima, ili Zakon o inkluzivnom dodatku koji će imati mogućnost kontrole osoba koje nam pomažu”, napisala je Škulić te zahvalila svim službama koje su sudjelovale u spašavanju i zbrinjavanju: policajcima, vatrogascima, hitno igospođi koja je dežurna oko zbrinjavanja. Posebno je zahvalila svojim susjedima Ivi i Jošku.

Iz PU zagrebačke još nema službenih informacija o ovom napadu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari