Župan Zlatko Komadina na komemoraciji u Škabrnji odao počast nevinim žrtvama i svim stradalim braniteljima

Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na komemoraciji kojom se obilježava 28. godišnjica tragedije u Škabrnji, masakra nedužnih mještana u jednom od najstrašnijih zločina u Domovinskom ratu

Nakon dolaska i okupljanja sudionika kolona sjećanja uputila se do spomen-obilježja masovne grobnice, gdje su položeni vijenci, a potom je u mjesnoj crkvi održana misa.

„Danas je dan kada se s tugom i najdubljim pijetetom sjećamo strahota Vukovara i Škabrnje, dan kada se sa zahvalnošću klanjamo svim braniteljima i brojnim civilnim žrtvama koji su položili svoje živote u bezumnom agresorskom pohodu. Međutim, i Vukovar i Škabrnja i sva ostala mjesta i gradovi poharani ratnim stradanjem naše suosjećanje i prije svega našu skrb trebaju svakoga dana, a ne tek prigodničarski pa stoga izražavam golemo razočaranje licemjerjem i hinjenom brigom najvećeg dijela vladajuće političke elite. Vukovar i Škabrnja ne trebaju našu slatkorječivost i lažnu patetiku u danu stradavanja, njihovi građani zaslužuju život dostojan žrtve što su je podnijeli i život dostojan čovjeka“, rekao je u Škabrnji župan Zlatko Komadina. 

Zamjenica župana Marina Medarić u nedjelju je zapalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru i odala počast svim braniteljima i nevinim žrtvama. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari