POBJEDA “RIJEKE” U ZAGREBU! Gorgon i Puljić zaustavili “Lokomotivu”

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 72. minuti kada je “sjevnula” brza kontra Rijeke: Bijeli su razvili napad po lijevoj strani a onda je ubačaj Kvržića s desna Puljić pospremio u mrežu!

LOKOMOTIVA – RIJEKA 1:2 (0:1)

ZAGREB – Stadion u Kranjčevićevoj. Utakmica 26. kola Hrvatski telekom Prve lige. Gledatelja 1.000. Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Gorgon (20), 1:1 Majstorović (49), Puljić (72)

LOKOMOTIVA: Grbić – Karačić, Majstorović, Jakić, Kolinger, Burić (od 74′ Drožđek), Ivanušec, Uzuni, Lecjaks, Radonjić, Rakić (od 67′ Maružin)

RIJEKA: Sluga – Kvržić, Župarić, Velkovski, Mamić – Pavičić, Capan – Murić (Escoval, 90+), Halilović, Gorgon – Puljić

Hrabra Rijeka razbila je “prokletstvo” Kranjčevićeve: momčad  je prekinula niz od 880 dana bez pobjede i pogotka u prvenstvenom ogledu na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj. Golovima Gorgona i Puljića savladana je ambiciozna momčad Lokomotive kojoj su bodovi bili nasušno potrebni u utrci za Europom.

No Rijeka je pod Bišćanom nanovo pronašla sigurnost u “tipičnim prvenstvenim utakmicama” i nije dozvolila domaćinima da se (previše) razmašu. S druge strane, iskoristili su Bijeli i najmanje mogućnosti da ugroze gol vratara Grbića kojega su uspjeli matirati dvaput, u ključnim trenucima utakmice.

Robert Muric, Jan Lecjaks. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Prvih dvadesetak minuta nije donijelo previše zanimljivosti na travnjaku. Uzunijev udarac u sedmoj minuti otišao je daleko od gola, dok je Rijeka zaprijetila u 18. minuti.

Kvržić je dugom loptom pronašao Pavičića u kaznenom prostoru. Veznjak Rijeke uspio je smiriti loptu i gurnuti za Gorgona, čiji je udarac obranio Grbić

U 20. minuti Gorgon je načas izgubio jednu loptu pred kaznenim prostorom Lokomotive ali nije odustao od borbe za nju: Ivanušec je vratio loptu Grbiću koji je loše ispucao, Gorgon je uspio ukrotiti loptu i lijepo potegnuo uputivši loptu oštro prizemno i nedostižno za Grbića – za 0:1!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Lokomotiva je krenula agresivnije u završnici prvog dijela. U 38. minuti Lokomotiva je izvela brzu akciju iz kornera, Radonjić se našao u odličnoj prilici u kaznenom prostoru, ali Sluga je odlično reagirao.

U posljednjim trenucima prvog dijela, pokušaji Uzunija i Radonjića glavom, nisu bili dovoljno opasni da bi svladali Slugu.

Lokomotiva je u istom ritmu nastavila  na otvaranju drugog dijela, pokušaj glavom Kolingera i udarac Radonjića u odličnoj situaciji nisu pronašli put do mreže, ali kazna je stigla u 49. minuti.

U 49. minuti Bijeli, ovoga puta u gostujućoj tamnijoj garnituri dresova, primili su gol iz prekida. Nakon ubačaja iz kuta Majstorović je bio najviši i poentirao.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka je nakon primljenog gola imala određenu terensku inicijativu, ali nedostajalo je ideje i malo sreće u završnici.

Na drugoj strani lokosi su bili konkretniji, odličnu priliku imali su u 67. minuti kada je, nakon ubačaja, na povratnu loptu na 16 metara natrčao Jakić i prizemno pucao, ali Sluga je sjajno reagirao.

Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 72. minuti kada je “sjevnula” brza kontra Rijeke: Bijeli su razvili napad po lijevoj strani a onda je ubačaj Kvržića s desna Puljić pospremio u mrežu!

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Rijeka je u trećoj minuti sudačke nadoknade imala puno sreće: udarac Maružina obranio je Sluga, ponajbolji igrač Rijeke večeras! Bila je to velika prilika za domaćina, ali Riječani su s(p)retno zadržali sva tri boda iz ove utakmice na svome kontu…

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Momčad s Rujevice na drugome mjestu prvenstvene ljestvice pobjegla je tako Osijeku na sedam bodova razlike , dok Lokomotivi ovim porazom visi plasman u Europu…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari