Njemica vozila četverocikl pa teško stradala u prometnoj nesreći kod Novog Vinodolskog!

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda na prometnicama Policijske uprave Primorsko-goranske dogodilo se 46 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a deset osoba je lakše ozlijeđeno.

Prometne nesreće s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se tijekom 4. kolovoza, i to na području Novog Vinodolskog, na otoku Cresu između Cresa i Vodica te na području Viškova. U ovim prometnim nesrećama teško su ozlijeđene 33-godišnja državljanka Njemačke – vozačica četverocikla, pješakinja, 25-godišnji državljanin Austrije – vozač motocikla te mladić koji je upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje ovom vrstom vozila.

Zabilježene su i prometne nesreće  u kojima nije bilo teško ozlijeđenih osoba, ali su sudionici bili pod utjecajem alkohola. Tako je 2. kolovoza oko 22 sata 47-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,20  g/kg na području Ravne Gore upravljao osobnim vozilom te udario u osobno vozilo ispred sebe koje je započelo skretati. 25-godišnji vozač udarenog vozila u ovoj prometnoj nesreći je lakše ozlijeđen. Na području otoka Raba 4. kolovoza oko 15.30 sati dogodila se prometna nesreća kada je 59-godišnji vozač s osobnim vozilom izletio izvan kolnika. Iako pod vidnim utjecajem alkohola odbio je provjeru alkoholiziranosti te je isključen iz prometa i određena mu je mjera opreza.

Tijekom ovog razdoblja zbog ugrožavanja sigurnosti prometa na cestama u službenim prostorijama policije zadržana su četiri vozača. Riječ je o 35-godišnjem vozaču osobnog vozila zaustavljenom navečer 4. kolovoza na području Malinske s koncentracijom alkohola od 2,46 g/kg, zatim 25-godišnjaku koji je oko ponoći 4. kolovoza zaustavljen dok je osobnim vozilom na području Crikvenice upravljao s koncentracijom alkohola od 2,11 g/kg. Osim njih, zadržani su i 31-godišnjak koji je  navečer 4. kolovoza na bakarskom području upravljao motociklom bez registarske oznake i s koncentracijom alkohola od 1, 91 g/kg te 52-godišnji vozač osobnog vozila zatečen u noći 5. kolovoza u Crikvenici kako osobnim vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,51 g/kg, a sa sobom nije imao ni vozačku dozvolu ni osobne isprave.

Vozači pod utjecajem alkohola zatečeni su i na području Crikvenice, gdje je 42-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao vozilom s 1,05 g/kg alkohola, zatim Malinske gdje je 23-godišnjem Talijanu izmjereno 0,89 g/kg alkohola te na području Cresa gdje je zatečen 52-godišnji Slovenac s 0,84 g/kg alkohola.

Nadalje, policija je 3. kolovoza na području Klenovice pored Novog Vinodolskog zatekla 25-godišnjaka koji je upravljao četverociklom i 18-godišnju putnicu na ovom vozilu, koji nisu imali zaštitne kacige i osobne isprave.

Jučer, 5. kolovoza oko 10.45 sati na širem području Fužina policija je zaustavila osobno vozilo kojim je prije stjecanja prava upravljao 35-godišnjak, dok je s njim u vozilu zatečena i 36-godišnja vlasnica koja mu je unatoč tome dala vozilo na upravljanje.

Vozači  zatečeni u počinjenju prometnih prekršaja, kao i spomenuta 36-godišnja vlasnica vozila  sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih propisa kojima su regulirani prekršaji koji su im utvrđeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari