RI GASTRO PORTO ETNO: Uskoro jela svjetskih kuhinja na menijima riječkih ugostitelja!

U sklopu Festivala svjetske glazbe i gastronomije Porto Etno, od 2. do 8. rujna održavaju se Ri gastro Porto Etno dani tijekom kojih će trinaest riječkih ugostitelja pripremati jela europskih i svjetskih kuhinja.

Na njihovim menijima naći će se jela mađarske, slovenske, makedonske, albanske, hercegovačke, španjolske, talijanske, indijske, kineske, nigerijske i japanske kuhinje, sve u programu nastalom u suradnji programskog pravca „Kuhinja Različitosti“ Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture i Turističke zajednice grada Rijeke.

U Centru autohtonih proizvoda „Primorsko-goranska kašetica“ Ri gastro Porto Etno predstavili su gradonačelnik Vojko Obersnel, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Ines Boban – Štiglić, koordinatorica programa Ri gastro TZGR Sanja Krmpotić, voditeljica programskog pravca „Kuhinja različitosti“ Rijeke 2020 Lela Vujanić, te ugostitelj i kuhar indijske kuhinje Marino Bošnjak i Dileep Prasad Raturi iz bistroa Conca D’oro.

Treći ovogodišnji Ri gastro dani ovog puta nisu fokusirani na određene mediteranske namirnice, već se pridružuju festivalu Porto Etno i povezivanju različitih kulinarskih tradicija, i to kroz doprinos profesionalaca iz raznih država svijeta koji će pripremati svoja autohtona jela te Riječanima pružiti priliku da se upoznaju s novim okusima i mirisima u ovoj raznovrsnoj gastronomskoj ponudi.

Spomenuvši ovogodišnje širenje Porto Etna, Lela Vujanić, organizatorica festivala navela je kako programski pravac „Kuhinja različitosti“ kroz bavljenje vizualnim, izvedbenim, glazbenim i gastronomskim aspektom kultura brojnih manjina u Rijeci utjelovljuje slogan „Luka različitosti“, čemu se najzornije može posvjedočiti na samom festivalu.

Porto Etno se održava od 6. do 8. rujna na brojnim lokacijama u centru grada, na njemu će se predstaviti dvadeset svjetskih kuhinja uz sudjelovanje petnaestak zajednica nacionalnih manjina koje žive i rade u Rijeci, a uz njih, kuhat će se i autohtona jela našega kraja koja polako odlaze u zaborav.

Program Ri gastro Porto Etna, popis ugostiteljskih objekata i njihovu bogatu međunarodnu gastronomsku ponudu možete pogledati na web stranicama Turističke zajednice grada Rijeke, a više informacija o nadolazećem festivalu svjetske glazbe i gastronomije Porto Etno možete saznati na web stranicama Rijeke 2020.

Kuhar Dileep Prasad Raturi ovom je prilikom pripremio zalogaje pilećeg curryja
Kolač rigojanči

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari