U video receptu saznajte kako pripremiti piletinu u kokosovom mlijeku s paprikama i rajčicom
Piletina ovako, piletina onako, piletina simo, piletina tamo, piletina na 1001 način i svaki je dobar, ali pripremite li piletinu na ovaj način, sigurno ćete biti ugodno iznenađeni.
Upute po koracima:
- Paprike očistimo i narežemo na prutiće, rajčice narežemo na kriške i odstranimo im srednji mekani dio i kožicu, luk narežemo na prutiće, češnjak na listiće, a pile rasječemo na 10 komada.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo luk, preko njega složimo komade piletine, posolimo ju i pržimo sa svih strana.
- Nakon 7-8 minuta prženja dodamo narezanu papriku i rajčicu, listiće češnjaka, posolimo, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri 20-ak minuta.
- Zatim ulijemo kokosovo mlijeko, posipamo sjeckanim peršinom, malo promiješamo i kuhamo još 10 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/RIfx73L_EvQ” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen
Komentari