RIMETEO: Danas puno kiše, u utorak moguć i snijeg u višem gorju, u srijedu – bura

Umjereno do pretežno oblačno s kišom bit će u ponedjeljak, a na Jadranu mjestimice i pljuskovima s grmljavinom. Kiša će ponegdje biti obilnija, ponajprije u Lici i Dalmaciji. Poslijepodne i navečer na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana postupno smanjenje naoblake.

Do utorka (u Gorskom kotaru srijede) nema stabilizacije vremena. Nastavit će se dotok vlažnog i nestabilnog zraka iz Sredozemlja. Pritom, posebno tijekom ponedjeljka može ponovno pasti obilnija kiša mjestimice. S prolaskom fronte u ponedjeljak, lokalno su mogući i jači pljuskovi s grmljavinom, a u utorak u najvišem gorju past će i snijeg.

Nakon toga ojačat će anticiklona uz dotok hladnijeg zraka sa sjeveroistoka, što znači jačanje bure na Kvarneru, sjeveroistočnjaka u Gorskom kotaru. Nakon duljeg i intenzivnog kišnog razdoblja, stabilizacija koja se vidi na kartama svakako će dobro doći.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari