Predsjednica Grabar-Kitarović ne isključuje mogućnost postavljanja fizičke zapreke na granici

Željela bih izbjeći situaciju u kojoj bi morala postaviti bilo kakvu vrstu fizičke zapreke na granici. Ne isključujem tu mogućnost u budućnosti, sve ovisi o tome kako će se stvari razvijati. U svakom slučaju, to neće biti agresivna politika i bit će koordinirana s ostatkom EU-a – rekla je  u intervjuu za američki CBNC predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, prenosi Hina.

Ponovila je da svaka zemlja treba štititi svoje granice dodavši da na mađarsku ogradu ne glede kao na čin uperen protiv nekoga. Smatra kako je uglavnom riječ o ekonomskim migrantima te da njihov priljev utječe na hrvatski turizam.

– Činjenica je da smo preplavljeni migrantima i postalo je vrlo teško upravljati protokom ljudi – rekla je Grabar-Kitarović te istakla nužnost pronalaženja rješenja na europskoj i na globalnoj razini.

Na europskoj razini to znači snažniju kontrolu na granici između Turske i Grčke, koja je prva točka ulaska u EU, objasnila je hrvatska predsjednica.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja