Sanaderu odbijena i druga jamčevina, ostaje u Remetincu

Sud je danas odbio i drugu jamčevinu koju je ponudila obrana Ive Sanadera. Naime, Sanaderovi odvjetnici prošlog su tjedna sudu predali novi popis nekretnina.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić obrazložio je ovu odluku.

Vijeće je opet odbilo prijedlog Sanaderove obrane koja daje jamčevinu u obliku sedam nekretnina. Razlog odbijanja je nekretnina u suvlasništvu Mirjane Sanader jer nije etažna vlasnica nekretnine i nije izvršena procjena jedne trećine nekretnine. Problem je i u nekretnini u vlasništvu Luke Bebića jer njegova izjava nije usklađena s procjenom vještaka. I stan kojeg daje Josip Radoš je problematičan, jer je dopuštenje dala njegova supruga koja nije vlasnik niti ima punomoć – kazao je Devčić dodavši da je Luka Bebić dao izjavu da daje založno pravo na nekretnine koje nisu uključene u procjenu građevinskog vještaka.

Luka Bebic je, pojasnio je Devčić, dao izjavu da daje katastarske čestice odnosno da odobrava zalog na kuću i zemljište, a vještak je uzeo u procjenu više nekretnina. Bebić mora dati odobrenje da daje zalog za sve nekretnine na čestici.

Obrana ima pravo žalbe na ovo rješenje. Vrhovni sud odlučuje o žalbi iako Sanaderova obrana opet može ponuditi novčani iznos ili nekretnine u vrijednosti od 12,4 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari