SUTRA 2. BATTLESHIP FIUME: Brojne atrakcije, a riječkim majstorima suprotstavit će se i igrači iz inozemstva!

Drugo Svjetsko prvenstvo u društvenoj igri potapanje brodova, „Battleship Fiume 2015.“, održat će se sutra, u subotu 24. listopada, podno prve lansirne rampe torpeda na svijetu – one riječke u Ulici Milutina Barača. Novost ovogodišnjeg izdanja manifestacije je da će na njoj sudjelovati i brojni natjecatelji iz zemalja širom svijeta – putem Skypea natjecat će se igrači iz Švicarske, Francuske, Norveške, Austrije, Australije, Kanade… najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare organizatora iz Društva sportske rekreacije Primorje.

potapanje

No bit će tu i drugih atrakcija: tijekom natjecanja moćiće se razgledati atraktivni izlošci, poput motora torpeda za koji se pretpostavlja da je izrađen u riječkom Torpedu, a koji je iz mora izvađen jučer.

Battleship Fiume prošle godine ostvario je golem uspjeh, kako prema broju prijavljenih igrača tako i prema odjeku u javnosti. Ove godine organizacijska ekipa ojačana je mnogim poznatim Riječanima, a obogaćen je i sadržaj manifestacije, sve s ciljem – spasiti lansirnu stanicu Torpeda od potpune propasti! Događaj su donacijama najviše pomogli PGŽ i TZ Grada Rijeke.

Prijave za Battleship Fiume još se danas primaju na štandu na Korzu, a zainteresirani se mogu prijaviti i putem interneta ili na licu mjesta uoči početka natjecanja.

Popratni sadržaji

Posjetiteljima će U suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejem Hrvatskog primorja te Muzejem grada Rijeke biti predstavljena izložba originalnih dijelova torpeda, maketa Whiteheadovog torpeda u prirodnoj veličini s originalnim dijelovima u njoj, projekcija virtualne izložbe te dokumentarnog filma o prvom riječkom torpedu autora Bernardina Modrića.

Posjetitelji će moći sudjelovati i u radionici kareta, radionici izrade papirnatih aviona i brodova, gađanju štukalnicama u mete, izradi i prodaji unikatnih suvenira s motivima riječke industrijske baštine… Priprema se i glazbeni program DJ Sale 4 Love, bogata ugostiteljska ponuda itd.

 

[highlight]

Termini

Početak natjecanja zakazan je za 11 sati, u 12.00 počinje radionica 3D printa u suradnji s Gradskom knjižnicom Rijeka, a u 12.30 igranje na starim konzolama koje je osigurao Peek&Poke.

U 13.30 zakazano je finale u podvodnom potapanju brodova u kojem će sudjelovati ronioci Kluba podvodnih aktivnosti Kostrena, dok je proglašenje pobjednika u 17.30.

[/highlight]

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari