ADVENT U RIJECI: Što nas sve čeka na Korzu i Koblerovom trgu do početka siječnja?

Danas je u Salonu Grada Rijeke predstavljen bogat i raznolik program ovogodišnjeg Rijeka Adventa

Rijeka „službeno“ u razdoblje Adventa ulazi u nedjelju 29. studenog kada će se zapaliti i prva svijeća na adventskom vijencu na Koblerovom trgu. Učinit će to riječki nadbiskup Ivan Devčić u 17 sati, a vijenac će biti postavljen oko fontane na Koblerovom trgu. Ovo je jedan od novouvedenih rituala ovogodišnjeg Rijeka Adventa za koji se organizatori nadaju da će postati tradicijom. Advent će potom „službeno“ trajati do 3. siječnja.

Program Rijeka Adventa 2015 predstavili su Alen Čemeljić, Ines Boban Štiglić, Doris Šajn i Sonja Zgodić. „Cilj Rijeka Adventa je promocija grada Rijeke te promicanje turističke ponude kao i produljenje posezone“, rekla je Ines Boban Štiglić, voditeljica razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke. „Sukladno tome svake se godine nastoji ponuditi nešto novo i atraktivno u sklopu Rijeka Adventa, ne samo za turiste već i građane Rijeke“, dodala je.

Ono najvažnije, s čime su Riječani već upoznati, jest da će u Novogodišnjoj noći iječane na Korzu živom svirkom zabavljati Moskva, Grad, Neno Belan i Fiumens te Hladno Pivo. Ni ove godine neće izostati vlakić Djeda Mraza, prigodna i bogata ponuda Božićnog sajma te glazbeni program.

Pored adventskog vijenca, ove godine Koblerov trg će krasiti i petnaest kućica Božićnog sajma gdje će se nuditi rukotvorine i prigodni proizvodi riječkih kreativnih prvaka primijenjenih umjetnosti. Božićni sajam ostaje i na Korzu, a na obje lokacije sajam s radom započinje 1. prosinca i ostaje otvoren do 3. siječnja.

U Gastro kutku na Trgu 128. brigade gladni i žedni namjernici od 1. prosinca moći će na desetak prigodnih drvenig kioska uživati u ponudi autohtonih delicija. Gastro kutak ostat će otvoren do 29. prosinca.

Alen Čemeljić, glavni urednik Radio Rijeke koja je prije devet godina pokrenula tradiciju Vlakića Djeda Božićnjaka najavio je da vlakić kreće 5. Prosinca i Korzom će voziti sve do 10. siječnja 2016. Jutarnji termini vožnje vlakića rezervirani su za vrtiće i škole, a prijave su u tijeku.

Na Korzu će se tijekom cijelog Adventa održavati raznovrstan glazbeni program te predstave za djecu. Program započinje u utorak 1. prosinca, kada među ostalima nastupa i Mia Negovetić, pobjednica glazbenog showa Zvjezdice. Doček Djeda Božićnjaka na Korzu održat će se 23. prosinca, uz predstavu „Vilibald na Božićnom zadatku“.

Ri Advent

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari