DOBRA VIJEST ZA VOZAČE

Plenković: ‘Zamrzavamo cijene goriva’; Objavljene i nove cijene

14.12.2021., Slavonski Brod - Od jutros nove cijene goriva na svim benzinskim postajama u gradu. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

U ponedjeljak se održava zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Premijer Andrej Plenković nakon sjednice dao je izjavu za medije.

“HDZ daje podršku HDZ-u BiH u pregovorima koji će omogućiti promjenu Ustava i izbornog zakona koje će omogućiti Hrvatima da imaju svoje predstavnike i budu istinski zastupljeni”, kazao je Plenković na početku.

Premijer je kazao da su odlučili limitirati cijene goriva. “U međuvremenu, održali smo telefonsku sjednicu Vlade gdje smo odlučili ponovno donijeli uredbu o zamrzavanju cijena goriva – Eurosuper 95 će biti 11.37 kn, Dizel 11.29 kn. Limitirat će se i cijena plavog Dizela na 6.50 kn”, kazao je Plenković.
Photo: Robert Anic/PIXSELL

“Cijena premium goriva neće biti limitirana, tko ima novca može si priuštiti premium goriva”, dodao je premijer.

O skandalu s kovanicom eura

Plenković se osvrnuo i na skandal s hrvatskom kovanicom eura. “Šteta, mislim da je taj cijeli proces bio otvoren i transparentan. Bilo je jako puno prijedloga, svi koji su željeli ponuditi dizajn, očito je riječ o ljudima koji nisu vodili računa o tome da živimo u svijetu u kojem je sve provjerljivo i ono što je bilo normalno u tim okolnostima. Trebao je, ako je vidio fotografiju na internetu lijepo nazvati autora fotografije, reći ja sam ‘taj i taj’, mogu li koristiti vašu fotografiju, nešto platiti ako treba i to bi onda bilo drukčije. Potpisali su izjavu da su sve što su dali njihovo. Ovo je jedna neugodnost koja je nepotrebna. Bitno je da se gledajući drugo ili treće rješenje odabere i da se ide dalje”, rekao je.

Ubojstvo u Rijeci

Plenković je komentirao i brutalno ubojstvo koje se jučer dogodilo u Rijeci. “Nažalost, takvih ljudi među nama ima. Nema lijeka u svijetu za kretene”, poručio je. “Mi smo postrožili zakone, ako treba postrožit ćemo još. Ali i da postrožite zakone, kako ćemo izbjeći ovo?”, dodao je.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Covid potvrde

Odgovarajući na pitanja o mogućem ukidanju covid potvrda, Plenković je kazao da “nema što dodati u odnosu na ono što je rekao Božinović”. A ministar Božinović ranije je kazao kako trenutno neće ukidati covid potvrde. No, Krunoslav Capak je nešto ranije kazao kako se ipak razmišlja o “djelomičnom ukidanju covid potvrda.

Suradnja s Zekanovićem

Upitan o suradnji sa Hrvojem Zekanovićem, Plenković je kazao da je njegov najveći politički krimen to što je rekao da se treba cijepiti. “Ako on želi podržavati Vladu, neka to kaže”, rekao je.

Cijene plina

Govoreći o cijenama plina, Plenković je objasnio da će donijeti socijalni paket da se ublaži poskupljenje struje i plina. Također, rekao je da je zagrebačka plinara znala o poskupljenju kada su na ljeto donosili odluke o cijenama. “Ćorić je s pravom prozvao Zagrebački holding i aktualnu gradsku upravu. Ovo što se u Hrvatskoj događa da imamo zamrznutu cijenu za kućanstva do 1.4. sprječava udar na građane. Donijet ćemo cijeli socijalni paket da se to ublaži najviše moguće, govorim i o struji cijena i plina. Ovo su izvanredne okolnosti”, poručio je Plenković, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari