DOLAZE PLJUSKOVI I PAD TEMPERATURE

Meteorolozi najavili promjenu vremena, u dijelovima Hrvatske žuti meteoalarm: ‘Vrijeme je potencijalno opasno’

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal

U većini krajeva Hrvatske prevladavat će pretežno sunčano vrijeme, osobito na Jadranu, prognoziraju u ponedjeljak iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

U unutrašnjosti ujutro i prijepodne te ponovno navečer i u noći ponegdje će biti magle i niskih oblaka.

Vjetar će puhati većinom slab, u Baranji i istočnoj Slavoniji mjestimice umjeren istočni, a na Jadranu sjeverozapadni i jugozapadni, ujutro i bura, posebice na sjevernom dijelu.

Najviša dnevna temperatura kretat će se između 20 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Za ponedjeljak je, inače, zbog magle u pojedinim dijelovima Hrvatske upaljen žuti alarm: ‘Magla mjestimice znatno smanjuje vidljivost.’

A kako javlja Tea Blažević s N1 od četvrtka će biti hladnije, ‘kako će zapuhati vjetar sjevernog smjera, i oblačnije’.

“Prema kraju tjedna rast će vjerojatnost za kišu, a čini se da subota donosi jače naoblačenje, uz kišu i pljuskove u većini predjela”; navela je.

Dorian Ribarić s RTL-a također je najavio promjenu vremena.

“Više manje stabilno i povoljno ostaje i u nastavku tjedna. Jutra svježa uz mjestimičnu maglu, no sa srijede na četvrtak stiže više oblaka uz sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a lokalno može pasti i koja kap kiše, izglednije u obliku rosulje. Prolazno će danju i zahladiti, barem do vikenda kada će, čini se, zapuhati južina.

Na Jadranu pretežno sunčano, u početku još mjestimice uz sumaglicu ili maglu. Potkraj srijede jačanje bure, a s njom će i malo osvježiti. Naoblačenje se očekuje u subotu uz jačanje juga uz porast vjerojatnosti za povremenu kišu, prije svega na sjevernom dijelu.”

Osjetno svježije

A evo i što kaže za HRT dipl. ing. iz DHMZ-a Tomislava Hojsak.

“Još do srijede na kopnu stabilno, sunčano, a danju i ugodno toplo. U noći i ujutro magla će biti česta u središnjoj Hrvatskoj i po kotlinama gorskih krajeva. A ondje gdje se dulje zadrži, usporit će rast temperature. U srijedu će zapuhati sjeveroistočni vjetar, potkraj dana i u noći na četvrtak stići će oblaci, pa mjestimice može pasti i malo kiše. U četvrtak osjetno svježije.

Nastavak tjedna na Jadranu će biti pretežno sunčan, tek mjestimice na sjeveru s umjerenom naoblakom, moguće i maglom. Vjetar umjeren sjeverozapadni, a danju i dalje ugodno toplo. Potkraj srijede na sjeveru će zapuhati i jačati bura, a zatim se proširiti duž obale. Donijet će svježiji zrak, pa će dnevna temperatura biti niža, osobito na sjeveru”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari