EKSPLOZIVNA NAPRAVA BILA JE U VOZILU?

Ovo je mjesto tragedije. Susjedi su u šoku: ‘Čuli smo prasak, djetetu nije bilo spasa’

i Photo: Sime Zelic/PIXSELL

Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu

Zadarska policija izvijestila je o tragediji koja se dogodila kod Obrovca kada je došlo do eksplozije u kojoj je poginulo dijete.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem, sumnja se kako je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja za sada nepoznatog eksplozivnog sredstva koje se prethodno nalazilo u automobilu čeških registarskih oznaka u vlasništvu državljanina Češke, a koje se zbog kvara zaustavilo na odmorištu uz županijsku cestu ŽC-6025, na području mjesta Bilišane, izvijestila je policija.

Utvrđuju se okolnosti pod kojima se eksplozivno sredstvo našlo u vozilu. Na mjestu događaja, uslijed eksplozije smrtno je stradalo dijete (2015.), a dvije su ženske osobe u dobi od 49 i 34 godine te jedna muška osoba u dobi od 39 godina, svi državljani Češke, prevezeni u Opću bolnicu Zadar radi pružanja liječničke pomoći zbog zadobivenih ozljeda. Obje ženske osobe zadržane su na daljnjem liječenju, a muškarac je nakon pružene pomoći otpušten na kućnu njegu. Uslijed eksplozije, na automobilu čeških registarskih oznaka nastala su manja oštećenja.

Očevid je proveden uz nazočnost zamjenika Županijskog državnog odvjetništva u Zadru koji je naložio obdukciju nad tijelom preminule osobe. Tijekom jutra policijski službenici nastavljaju s provođenjem očevida i kriminalističkim istraživanjem. Županijska cesta ŽC-6025 i dalje je zatvorena za sav promet.

“Čuli smo glasan prasak. Naš susjed Slobodan je zvao Hitnu pomoć, a vidio je i dijete kojem nije bilo spasa. Ne znamo procijeniti kakva je to eksplozija bila, čulo se nešto i prije”, kazali su za 24sata Branko i Marija koji žive manje od pola kilometra od mjesta gdje je došlo do strašne nesreće, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari