
Jesenske delicije preplavile su stolove u popularnom restoranu Antack
Antack je ove jeseni pripremio poseban jelovnik pod nazivom Legenda o jeseni. Inspiriran bogatstvom plodova jeseni i jesenskih namirnica, jelovnik stavlja u fokus vrganje, bundevu i teletinu kombinirajući ih u klasične ili inovativne kreacije.
U uvodnom dijelu menija, gosti mogu uživati u juhi od vrganja s hrskavom pancetom ili u krem juhi od bundeve, začinjenoj tek prstohvatom vrhnja, što daje savršenu ravnotežu okusa i teksture. Mi smo isprobali fine kremaste juhice koje su nas ‘zagrijale’ za nastavak isprobavanja okusa jeseni!


Za ljubitelje finih zalogaja tu je carpaccio od svježih vrganja s maslinovim uljem i parmezanom, dok vrganji na žaru s mirisnim biljem pružaju aromatičan doživljaj šume na tanjuru. Taj smo dio preskočili jer su juhice već dovoljnu podlogu napravile!
Glavna jela donose kombinaciju sezonskih namirnica i domaće tjestenine koje rade u Antacku. Taj dio nam je najdraži! Među njima su domaći ravioli punjeni vrganjima i ricotta sirom u nježnom umaku od mlade teletine,

kremasti rižoto od teletine i vrganja zanimljivo serviran,

te ručno rađeni pljukanci od bundeve u aromatičnom umaku od vrganja.

Za ljubitelje talijanskih klasika, tu su i ručno rađene pappardelle s kremom od buče i dimljenom pancetom, koje spajaju blagu slatkoću bundeve i dimljene note pancete.

Legenda o jeseni u Antacku nudi priliku da se uživa u sezonskim delicijama, gdje svaka kombinacija okusa odražava harmoniju jeseni i pažljivo biranih namirnica.
Mi se definitivno vraćamo!







