DOBAR TJEDAN U PROMETU Dogodilo se 46 lakših prometnih nesreća, osam osoba lakše ozlijeđeno

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodile su se ukupno 46 lakše prometne nesreće. U nesrećama je tijekom tjedna osam osoba lakše ozlijeđeno, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 288.200 kuna.

U nesrećama je sudjelovao jedan pješak te pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 391 vozač, od kojih je kod 57 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, dok su dva vozača odbila alkotestiranje.

Od spomenutih alkoholiziranih vozača, 27 je starosne dobi iznad 35 godina života, 21 je u dobnoj skupini između 25 i 35 godina života, a 13 ih je u kategoriji između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u nedjelju, 14. siječnja u Vrbovskom, 45- godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Citroen“, pulskih registarskih oznaka. Policija ga je zatekla oko 2.20 sati kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 2,07 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, protiv njega je podnijet optužni prijedlog sukladno provedbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari