'NA VRHUNCU SMO'

Gastarbajteri dolaze na svoje! Padaju cijene rabljenih automobila u Njemačkoj?

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Trend sad kreće u suprotnom smjeru, a s tim se slaže i direktor financijskih usluga Volkswagena Christian Dahlheim, ali i direktor financija Frank Fiedler koji očekivani zaokret pripisuje suzdržanosti kupaca

Hrvati često vole kupovati van granica Hrvatske, a sada bi mogli to činiti i još više.

Naime, kako piše portal Fenix Magazin, cijene rabljenih automobila na najvišoj su razini u povijesti i vjerojatno će uskoro pasti, najavili su iz Volkswagenovog odjela za financije.

“Sada smo na vrhuncu”, rekao je šef prodaje koncerna Anthony Bandmann.

Ove godine cijenu rabljenih automobila na njemačkom tržištu digli su problemi u opskrbi i smanjenje proizvodnje u tvornicama automobila. Cijene su tako bile za 20-25 posto iznad višegodišnjeg prosjeka.

Trend sad kreće u suprotnom smjeru, a s tim se slaže i direktor financijskih usluga Volkswagena Christian Dahlheim, ali i direktor financija Frank Fiedler koji očekivani zaokret pripisuje suzdržanosti kupaca.

“Cijene već polako padaju jer ljudi očekuju recesiju i oprezniji su s novcem”, rekao je Fidler te dodao da je “ove godine na cijene utjecalo nekoliko faktora.”

Ti faktori su rat u Ukrajini, kraj razdoblja jeftinih kredita te na koncu i nedostatak novih vozila, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari