Kako urediti apartman kako biste privukli turiste? Gosti vole spoj modernog i tradicionalnog!

Poželjno je da namještaj bude što neutralniji, kao i boje zidova, no zamku bezličnosti prostora ćete izbjeći primjenom različitih dekorativnih detalja. Nakon što ste uredili apartman, obvezno ga osigurajte od mogućih šteta jer se ne isplati riskirati

Kako privući turiste, majka je svih pitanja koje muče privatne iznajmljivače. Svi bismo voljeli znati što je presudno da se dogodi taj famozni „klik” i da u moru apartmana baš Vaš bude izabran.

Iz iskustva bismo mogli reći da po tom pitanju vrijedi pravilo „manje je više.” U prvom redu mislimo na izbor namještaja i uređenje interijera koji će uz nekoliko trikova postati ono što mami goste da ga rezerviraju.

Posljednjih nekoliko godina posebno je popularan skandinavski trend uređenja kojeg odlikuju jednostavnost, udobnost, funkcionalnost i svijetle boje. Poželjno je da namještaj bude što neutralniji, kao i boje zidova, no zamku bezličnosti izbjeći ćete primjenom različitih dekorativnih detalja poput ukrasnih jastučića, slika, vaze ili sličnog predmeta koji može biti u življoj boji.

Planetarno popularna platforma Airbnb provela je istraživanje trendova uređenja apartmana referirajući se na domaćine koji posebnu pažnju poklanjaju uređenju svojih smještajnih jedinica.

Radi se o platformi Airbnb Plus, a podaci su prikupljeni na temelju preferencija osoba koje traže takve objekte i razgovora s njihovim vlasnicima. Rezultati su pokazali kako se u interijere stavlja sve više biljaka te da se često koriste prirodni materijali. Gostima se jako sviđa spoj tradicionalnog i suvremenog stila uređenja, pogotovo ako su retro elementi usko vezani za lokaciju smještaja.

Minimalističko uređenje

Ono što ove godine čini razliku u odnosu na prethodne je udobnost na kojoj su mnogi iznajmljivači, koji žele podignuti nivo kvalitete, odlučili poraditi bilo da su nabavili kvalitetniju posteljinu, jastuke, udobniji krevet… Zaista je besmisleno ne uložiti u kvalitetan krevet, madrac i podnice, jer je taj komad namještaja ključan za boravak gostiju, koji nisu došli na odmor da bi se kući vratili umorniji.

Kada već spominjemo posteljinu, izbor njezinog sirovinskog sastava i dezena igra veliku ulogu u dojmu kojeg će cjelokupni prostor ostaviti na gosta. Zato iz prve ruke savjetujemo, radije odvojite koju kunu više i izaberite kvalitetne pamučne plahte, navlake za poplun i jastučnice koje se mogu prati na visokim temperaturama, a ugodne su za spavanje, za razliku od umjetnih materijala koji „ne dišu.”

Za manje prostore, poglavito studio apartmane, vrijedi zlatno pravilo da se plohe ostavljaju što čistije jer nije preporučljivo pretrpavati apartman osobnim sitnicama. Uvijek je bolje da je smještaj uređen minimalistički s par detalja koji će mu dati osobni pečat.

Ne isplati se riskirati

Sve to, naravno, iziskuje i znatna ulaganja. Stara narodna poslovica kaže, koliko para toliko i muzike, i zato biste ga svakako, nakon investicije u interijer i eksterijer, apartmana trebali i osigurati.

Iz godine u godinu unaprjeđujete svoje smještajne kapacitete, trudite se udovoljiti gostima i uvijek biti korak ispred u svojoj ponudi. Oni Vam se redovito vraćaju jer im nudite nezaboravno iskustvo i smještaj kakav priželjkuju. Da biste održali takvu razinu usluge, potrebno je neprestano izdvajati novac za nešto novo, a istodobno ste svjesni da samo jedan nepredviđeni događaj može sve ugroziti.

Primjerice, Domos Rent, paket osiguravajuće kuće Euroherc, štiti imovinu od deset najčešćih rizika, šteta koje mogu počiniti gosti, ali i izgubljene zarade kada zbog nastale štete ne možete primati goste. Uz Domos Rent imovina gostiju je također osigurana, a dogode im li se, slučajno, bilo kakve ozljede za vrijeme boravka, i to je pokriveno.

Iznos godišnje premije može varirati ovisno o mjestu osiguranja, a u njega su uključena navedena pokrića. Godišnji iznos premije za kuću od 150 metara kvadratnih iznosi 1510 kuna, a za stan ili apartman od 45 metara kvadratnih 862 kune.

Za taj se novac ne isplati riskirati i „mantrati” hoće li Vam se što dogoditi!

Uspješni su iznajmljivači svjesni činjenice da je osiguranje građevinskog objekta i stvari u njemu pametna investicija, kao i samo uređenje interijera.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari