NAJPLAĆENIJE GLUMICE Zvijezdi „Igara gladi“ Jennifer Lawrence u godinu dana isplaćeno 52 milijuna dolara!

Amerikanka Jennifer Lawrence je najbolje plaćena glumica u svijetu, jer je u zadnjih dvanaest mjeseci zaradila oko 52 milijuna dolara bez poreza, po poretku na ljestvici koju je u četvrtak objavio časopis Forbes.

Lawrence koja je 2013. osvojila Oscara za ulogu u “U dobru i u zlu“ (Silver Linings Playbook) zaradila je 18 milijuna dolara više nego lani dijelom zahvaljujući filmu “Igre gladi: Šojka rugalica 1. dio” koji je izašao koncem 2014. a uprihodio je 752 milijuna dolara u svijetu.

25-godišnja glumica je jedna od rijetkih žena u Hollywoodu koje imaju glavnu ulogu u nizu filmskih uspješnica.

Na Forbesovoj godišnjoj ljestvici iza nje dolazi Scarlett Johansson koja je zaradila 35,5 milijuna dolara, uglavnom zahvaljujući “Osvetnicima 2: Vladavini Ultrona”, drugom filmu po zaradi u 2015. u Sjedinjenim Državama, koji je u svijetu zaradio 1,4 milijarde dolara.

Melissa McCarthy zauzela je treće mjesto u Forbesovu poretku s 23 milijuna dolara koje je u zadnjih godinu dana zaradila uglavnom glumeći u komedijama “Tammy” a napose “Spy” koje su zajedno utržile 335 milijuna dolara u svijetu.

Forbes se oslanjao na podatke objavljene na specijaliziranim internetskim stranicama IMDB, Box Office Mojo i Nielsen, uz podatke dobivene od odvjetnika i agenata glumica.

Jennifer-Lawrence-Hunger-Games

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari