Omiljeno gazirano piće uskoro i u varijanti baziranoj na kanabisu?

Foto: Ilustracija

Coca-Cola je u priopćenju objavljenom u ponedjeljak, a reagirajući na izvješće BNN Bloomberga, najavila mogućnost pregovora s kanadskom tvrtkom Aurora Cannabis

Coca-Cola pozorno prati brzorastuće tržište pića s dodacima kanabisa kako bi pronašla mogući ulaz na to tržište na kojemu je već dosta proizvođača pića i tako dodatno proširila svoje poslovanje izvan proizvodnje bezalkoholnih pića.

Coca-Cola je u priopćenju objavljenom u ponedjeljak, a reagirajući na izvješće BNN Bloomberga, najavila mogućnost pregovora s kanadskom tvrtkom Aurora Cannabis radi razvitka pića na bazi kanabidiola (CBD), sastojka kanabisa koji nije psihoaktivan.

Tako bi se ta tvrtka mogla pridružiti utrci velikih proizvođača alkohola i cigareta u testiranju tržišta kanabisa, kako bi pronašla partnere prije 17. listopada kada u Kanadi postaje legalna rekreativna konzumacija kanabisa.

Coke i Aurora, su u odvojenim izjavama izrazili zainteresiranost za napitke na bazi kanabidiola, ali nisu htjeli komentirati nikakve detalje ili dogovore. CBD pića ciljala bi na olakšanje upala, bolova i grčeva, navodi se u izvješću BNN-a.

Proizvodi na bazi CBD-a vjerojatno bi bili drugačiji od onih proizvedenih od strane proizvođača alkohola, čija bi pića vjerojatno bila na bazi tetrahidrokanbidiola (THC), glavne psihoaktivne kemikalije u marihuani. Proizvođači piva Constellation Brands, Molson Coors i Heineken su već prisutni na tržištu proizvoda s dodacima kanabisa. Primjerice, Heinekenovo craft pivo Lagunitas nedavno je na tržište izbacilo Hi-Fi Hops, pjenušavo piće s okusom piva na bazi THC-a i CBD-a.

Kanabidiol je jedan od stotinu molekula pronađenih u biljkama kanabisa i sadrži manje od 0,1 posto THC-a, pa tako ne uzrokuje omamljenost.

Kanada je prvo veliko gospodarstvo koje je legaliziralo rekreativnu konzumaciju kanabisa.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari