ZAUSTAVILI GA NA A6

19-godišnjak pokušao prokrijumčariti čak šest osoba

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Osumnjičeni državljanin BIH te Rumunjske su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko dovršili su dva odvojena kriminalistička istraživanja nad dvojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U prvom slučaju je kazneno procesuiran 19-godišnji državljanin Rumunjske kojega je policija zaustavila, prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, u ponedjeljak, 2. listopada na autocesti A6 dok je upravljao osobnim vozilom njemačkih nacionalnih oznaka. U vozilu je zatečeno šest stranih državljana koji su na nezakonit način prešli državnu granicu.

Nekoliko sati kasnije zaustavljen je 22-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je u osobnom vozilu, nacionalnih oznaka BIH, vozio pet stranih državljana, a koji su također nezakonito prešli državnu granicu.

Priveden je na istraživanje kojim je utvrđeno da je, kao i spomenuti rumunjski državljanin, dogovorio prijevoz stranaca do druge zemlje Europske unije, a s ciljem ostvarenja protupravne materijalne koristi.

Svi zatečeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu.

Po okončanju kriminalističkih istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari