TRAGEDIJA KOD VENECIJE

Video | U ‘autobusu smrti’ poginula je trudnica iz Hrvatske: Sa suprugom je bila na medenom mjesecu

Prema dostupnim, no i dalje neslužbenim informacijama, mladić je operiran i nalazi se u jednoj od obližnjih bolnica

Konzulat RH u Italiji potvrdio je da je u autobusu koji je u noći s utorka na srijedu sletio s mosta u mjestu Mestre ispred Venecije bilo i dvoje Hrvata. Ukupno je poginula 21 osoba, a 15 ih je ozlijeđeno. Za nekima se još traga.

Prema informacijama kojima u ovom trenutku raspolaže Index,  radi se o 24-godišnjoj ženi koja je bila trudna. Sa suprugom je bila na medenom mjesecu. On je na intenzivnoj njezi u teškom stanju i životno je ugrožen. Riječ je o bračnom paru iz Splita, a kako Index neslužbeno doznaje, vjenčali su se prije tri tjedna.

I talijanski medij Corriere della Sera neslužbeno doznaje da je jedna osoba iz Hrvatske preminula. Kako pišu, u autobusu je bilo dvoje Hrvata, a navodno se radi o mladom bračnom paru iz Splita ili okolice, u 20-im godinama.

I reporterka 24sata,  koja se nalazi u Veneciji, s terena javlja kako talijanski novinari doznaju da je u tragičnoj nesreći autobusa kod Venecije preminula jedna osoba iz Hrvatske. Medij navodi kako je od diplomatskih predstavništava u Milanu, Trstu i Rimu pokušao doći do službene informacije o Hrvatima, ali ni satima nakon nesreće nitko od odgovornih hrvatskih predstavnika nije bio u stanju dati odgovore na novinarske upite. Ministar Grlić Radman, kojeg u srijedu poslijepodne čeka glasovanje o povjerenju u Saboru, uputio je novinare na glasnogovornicu koja ne odgovara na telefonske pozive.

Na bračnom putovanju

Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, mladi par vjenčao se prije 20-ak dana, a u Italiju su otišli na bračno putovanje. Prema njima dostupnim, no i dalje neslužbenim informacijama, mladić je operiran i nalazi se u jednoj od obližnjih bolnica.

Podsjetimo, autobus je izletio s ceste i pao u ponor, u blizini željezničke pruge, te se zapalio. Navodi se da je trenutačna brojka smrtno stradalih – 21, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari