VOZAČ UHIĆEN

22-godišnjak sjeo za volan i prekršio sve što se moglo prekršiti; Kažnjen sa 118.000 kuna

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U subotu, 27. veljače oko 23 sata 22-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Renault bjelovarskih registarskih oznaka Vrapčanskom ulicom u smjeru sjevera.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Potok policijski su službenici, radi obavljanja nadzora vozila i vozača započeli radnju zaustavljanja, no na njihov znak da se zaustavi on se oglušio te se dao u bijeg nastavljajući vožnju Vrapčanskom ulicom u smjeru jugoistoka.

Policijski službenici vozilom su se uputili za njim, no on je nastavio vožnju Ulicom Jačkovina, Žagarovom, Ulicom Marije Terezije, Bolničkom cestom te drugim ulicama sve do Kolodvorske pri tom grubo kršeći prometne propise. Naime, tijekom vožnje u više je navrata prošao kroz crveno, vozio tzv. slalom vožnjom odnosno vozilom prelazio iz trake u traku, nepropisno koristio mobitel, dok je prilikom bijega, kako bi bio manje uočljiv, na vozilu isključio svjetla.

Dolaskom do Kolodvorske ulice vozilo je zaustavio dao se u bijeg. Međutim, nedugo nakon događaja je pronađen. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 0,40 g/kg alkohola u organizmu. Testiranje na droge je odbio.

Vozač je uhićen, a potom sljedeći dan prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 118.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari