BUDITE OPREZNI

31-godišnjak prevaren putem trgovanju kriptovalutama. Evo za koji iznos je oštećen

Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Počinitelji najčešće žrtve kontaktiraju telefonski, a zatim ih upute na lažne internet stranice za ulaganje, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Mali Lošinj zaprimili su prijavu o počinjenju kaznenog djela prijevare na štetu 31-godišnjeg hrvatskog državljanina. Riječ je o prijevari pri trgovanju kriptovalutama kojom je spomenuti 31-godišnjak oštećen za najmanje tisuću eura.

Ove vrste prijevare postaju sve učestalije pa građane još jednom savjetujemo kako se zaštiti u slučajevima kada žele trgovati kriptovalutama. Kod ovakvih ponuda u kojima se obećava velika i brza zarada važno je prije bilo kakvih ulaganja provjeriti imaju li pravne ili fizičke osobe koje nude ovakve usluge dozvolu za poslovanje na području Republike Hrvatske i svakako se savjetovati sa stručnim i ovlaštenim osobama, kažu iz policije.

Počinitelji najčešće žrtve kontaktiraju telefonski, a zatim ih upute na lažne internet stranice za ulaganje. Osim lažnih stranica, koje zaista djeluju legitimno, od osoba se u prvom koraku traži instaliranje aplikacije, a time kontroliraju računalo žrtve, a potom ,nakon instaliranja raznih lažnih platformi koje prikazuju lažno stanje o ostvarenoj zaradi, potencijalne se žrtve potiče na daljnja ulaganja, čime ih se dovodi do sve većih iznosa za koji će na kraju biti prevareni.

Upozoravamo građane da tijekom komunikacije s nepoznatim osobama ne ustupaju osobne podatke ili fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, ali da ne prihvaćaju ni jednokratne zaporke aplikacije internetskog bankarstva kako ne bi ostali materijalno oštećeni.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari