U CRIKVENICI

41-godišnjak pijan sjeo za volan; Vozio u rikverc kako bi se okrenuo pa se zabio u zid

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Osim 277 prekršaja, u prometu je evidentirana i 31 prometna nesreća u kojima je sedam osoba teško, a devet ih je lakše ozlijeđeno, izvijestila je policija.

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 277 prometnih prekršaja.

Od tog broja 142 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 34 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, 10 na vožnju pod utjecajem alkohola, kao i osam prekršaja na nepropisno korištenje mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te isti broj prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, ali i jedan prekršaj upravljanja u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom te 74 ostala prekršaja.

Najveća brzina od 182 km/h evidentirana je jučer, 23. travnja na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kod čvora Vrbovsko. U 11.42 sati radarskim uređajem očitana je navedena brzina kada se osobno vozilo marke Toyota, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 55 alkotestiranih vozača, 10 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,56 g/kg evidentirana je u subotu, 22. travnja u Dramlju 41-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču koji je oko 18.30 sati pod utjecajem alkohola izazvao prometnu nesreću. Naime, upravljajući teretnim vozilom riječkih registracijskih oznaka, i krećući se unazad kod raskrižja ulica Prilaz obali i Ulice Milovana Muževića, u namjeri polukružnog okretanja, prešao je vozilom preko nogostupa i udario zadnjim dijelom tovarnog prostora u kameni stup ulaza u dvorište obiteljske kuće. Materijalna šteta cijeni se na više stotina kuna.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, protiv 41-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama kojim mu je predložena novčana kazna od najmanje 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu između 1,01 do 1,50 g/kg zabilježene kod četiri vozača, troje ih je bilo u kategoriji između 0,51 i 1,0 g/kg, dva su vozača s 1,51 g/kg i više, dok je jedan vozač s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 31 prometnih nesreća u kojima je sedam osobe teško, a devet su lakše ozlijeđene. Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari