UŽAS

Ovo je prestrašno! Bezobzirne ‘maserke’ na Krnjevu i Kantridi ukrale dvjema staricama životne ušteđevine

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Policija još jednom upozorava građane da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe, izvijestila je policija.

Policija je jučer zaprimila prijave hrvatskih državljanki starije životne dobi koje su na drzak način okradene u svojim domovima.

Naime, 86-godišnja hrvatska državljanka je prijavila policiji da je u utorak, 25. travnja da je u njezinu kuću na području otoka Cresa došla nepoznata ženska osoba koja joj je prodala uređaj za masažu te iskoristivši njezino teško zdravstveno stanje iz spavaće sobe otuđila novčanik s novcem..

Druga dva slučaja zabilježena su jučer na području Krnjeva i Kantride u Rijeci gdje su oštećene dvije hrvatske državljanke u dobi od 75 i 78 godina. Oštećene su svoje stanove pustile dvije nepoznate ženske osobe koje su se predstavile kao medicinske djelatnice pa dok ih je jedna masirala, druga je otuđila nakit i novac.

Počinjenim kaznenim djelima oštećene su tri hrvatske državljanke za oko 16 000 eura.

Policija još jednom upozorava građane da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe. Ovo se posebno odnosi na građane starije životne dobi koji vrlo često budu oštećeni kaznenim djelima krađa ili prijevara. Počinitelji ovih kaznenih djela koriste okolnosti da primjerice osobe starije životne dobi žive sami, da slabije čuju ili vide te nažalost, iskorištavajući njihovo povjerenje ili nepažnju čine kaznena djela upravo unutar njihovih domova.

Više preporuka i savjeta na ovu temu može se pronaći ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari