OD 2017. DO 2020.

56-godišnjak dva puta utajio porez; Oštetio državni proračun za više od 280 000 kuna

Photo: Davor Puklavec/Ilustracija

Zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, stoji u priopćenju policije.

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci i Poreznom upravom Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela utaje poreza ili carine.

Spomenuti se sumnjiči da je kao odgovorna osoba poreznog obveznika tvrtke iz Rijeke iskazivanjem nepotpunih i netočnih podataka od utjecaja na utvrđivanje iznosa porezne obveze, od siječnja 2017. godine do kraja veljače 2020. godine oštetio Državni proračun RH za više od 280 000 kuna.  U navedenom iznosu pribavio je protupravnu imovinsku korist za  svoju tvrtku.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Isto tako, u svezi Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela, za isto kazneno djelo prijavljena je i navedena tvrtka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari