KUPILA SI I MOBITEL

‘Poznanica’ (41) besramno izvarala starijeg Riječanina (94)! S njegovom bankovnom karticom radila što ju je volja…

Foto: Pixsell

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjom hrvatskom državljankom poradi sumnje u počinjenje kaznenog djela računalna prijevara.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičena, bez znanja i odobrenja 94-godišnjeg hrvatskog državljanina, u svibnju ove godine sklopila ugovor u njegovo ime s teleoperaterskom tvrtkom iskoristivši pritom njegove osobne podatke te podatke s bankovne kartice, kako bi uz to za sebe zadržala mobilni uređaj.

Kada su 94-godišnjaku došle obavijesti na kućnu adresu o naplati uvidio je da je materijalno oštećen. K tome je provjerom svog bankovnog računa saznao kako je 41-godišnja njegova poznanica tijekom proteklih mjeseci višekratno koristila njegovu bankovnu karticu podižući novac s bankomata bez njegovog znanja. Tako ga je sveukupno oštetila za najmanje 23 000 kuna.

Završetkom istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje dva kaznena djela računalne prijevare, protiv 41-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu.

“U cilju sprječavanja počinjenja ove vrste kaznenih djela, pozivamo građane, osobito one starije životne dobi, da ne vjeruju osobama koje prethodno nisu provjerili te im ne ustupaju svoje osobne dokumente i bankovne kartice na korištenje bez njihovog nadzora!”, poručuju iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari