ODMAH JE PRIVEDEN

Kaos u centru Rijeke! Divljao državljanin Srbije: Ignorirao je policiju, vozio u suprotnom smjeru i prolazio kroz crveno na semaforu

Ilustracija: Riportal

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošli vikend je proveden pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano puno prometnih prekršaja

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 81 alkotestiranog vozača njih 27 je bilo pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija od 1,9 promila evidentirana je u Rijeci 36-godišnjem državljaninu Srbije.

Riječ je o vozaču koji je u subotu, 11. veljače oko 21.30 sati, upravljajući osobnim vozilom marke Citroen srpskih nacionalnih oznaka, na Jelačićevom trgu prošao kroz crveno svjetlo prema Veslarskoj ulici.

Oglušio se na znakove policije i nastavio “divlju” vožnju

“Kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti, oglušio se na svjetlosne i zvučne signale policije te je nastavio vožnju ubrzavajući kretanje Adamićevom ulicom prema Žabici i pri tome nepropisno pretječući ostala vozila prolazio kroz crvena svjetla na semaforima.

U nastavku vožnje je od Žabice skrenuo u ulicu Riva pa iz suprotnog smjera u jednosmjernu Zadarsku ulicu prema Jadranskog trgu gdje su ga policijski službenici zaustavili i uhitili te priveli na postupanje u I. policijsku postaju Rijeka.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

U prekršajnom postupku 36-godišnjak je jučer doveden u nadležni Općinski sud gdje mu je prekršajni sudac zbog počinjenih prekršaja odredio novčanu kaznu od 2.960,36 eura i zabranu korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.

U Kraljevici i vozač Audija izdvojen iz prometa

Osim spomenutog, jučer su policijski službenici II. policijske postaje Rijeka zaustavili u Kraljevici oko 18.40 sati 49-godišnjeg vozača koji je s 1,6 promila alkohola upravljao osobnim vozilom marke Audi, riječkih registracijskih oznaka. Odmah je izdvojen iz prometa te priveden na postupanje u policijsku postaju gdje je smješten do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenog prekršaja, protiv 49-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen prekršajni nalog s novčanom kaznom 1320 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 zabilježene kod devet vozača, između 1,01 do 1,50 g/kg kod sedam vozača, a šest je vozača evidentirano s koncentracijom do 0,50 g/kg, dok ih je pet s koncentracijom 1,51 g/kg i više.

Najveća brzina

Najveća brzina od 136 km/h evidentirana je jučer, 12. veljače u 16.35 sati,  na autocesti A7 kod čvora Rujevica. Radarskim uređajem snimljeno je osobno vozilo marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, kada se navedenom brzinom kretalo na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 70 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 19 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene. “Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.”, poručili su iz policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari