OGROMNU KAZNU JE ZARADIO

Alkoholni rekorder vikenda ‘pao’ na kvarnerskom otoku, završio na triježnjenju u policiji! Kako li je samo uspio voziti?!

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Protiv 36-godišnjaka je predložena novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, stoji u izviješću policije.

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošli vikend je proveden pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 137 prometnih prekršaja.

Od tog broja, 34 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 14 na vožnju pod utjecajem alkohola, 11 na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a dva na prekršaje nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježen je i jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, kao i jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava te 74 ostala prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 63 alkotestirana vozača,   14 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 3,44 g/kg evidentirana je u Cresu 36-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili u petak, 16. prosinca oko 23.50 sati u Cresu, u ulici Peškera, gdje je pri utjecaju alkohola upravljao teretnim vozilom marke Volkswagen Transporter, riječkih registracijskih oznaka. Provjerom je utvrđeno da vozilom upravlja bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje, a sa sobom nije imao ni osobnu iskaznicu.

Odmah je izdvojen iz prometa te priveden na postupanje u policijsku postaju gdje je smješten do prestanka djelovanja alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja, protiv 36-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 20 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca. Također je prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 1,51 g/kg i više zabilježene kod sedam vozača, tri vozača su evidentirana s koncentracijom do 0,50 g/kg, dok je po dvoje vozača bilo s koncentracijom od 0,51 do 1,0 te između 1,01 do 1,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 32 prometne nesreća u kojima su dvije osobe teško, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari