NAGODILA SE

Ana Karamarko osuđena na uvjetnu kaznu za utaju poreza, dobila i novčanu kaznu

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ana Karamarko dobila je i novčanu kaznu od 50 tisuća kuna. Od 38 optuženih u aferi Flajš nagodilo se njih pet

Ana Karamarko supruga bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka osuđena je u srijedu na uvjetnu kaznu zatvora na zagrebačkom Županijskom sudu u Zagrebu zbog porezne prijevare u tzv. aferi Flajš. Dobila je uvjetnu kaznu od 10 mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine te dodatnu novčanu kaznu od 50.000 kuna. Također mora vratiti i 160 tisuća kuna neplaćenog poreza.

Uskok tereti ukupno 38 osoba predvođenih poduzetnikom Tomislavom Pavkovićem za porezne utaje. Ana Karamarko je već ranije priznala djelo za koje ju se tereti. Ukupno se petero optuženika nagodilo s Uskokom.

Anu Karamarko teretilo se da je iz svoje tvrtke “Drimia”, poznate iz afere “Konzultantica”, izvukla na temelju fiktivnih faktura oko 467.000 kuna te time umanjila porez na dobit za svoju tvrtku za oko 160.000 kuna.

Skupina je nezakonitostima, prema navodima Uskoka, zaradila najmanje 20 milijuna kuna te oštetila Državni proračun za oko 11,5 milijuna kuna, prenosi danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari