ISPOVIJEST IZ KAŠTEL SUĆURCA

Ante je izvukao dijete iz gorućeg auta, pokušao spasiti i majku: ‘Nisam uspio. Suze su krenule’

Želja mu je upoznati dečka koji je zajedno s njim spasio dijete, a sve isto bi ponovio opet bez ikakvog razmišljanja. Ante je zahvalio i svim drugim sudionicima u prometu koji su zaustavili svoja vozila i istrčali pomoći unesrećenima

Tragedija koja se dogodila u Kaštel Sućurcu u petak, obilježila je jednog od muškaraca koji su pomagali pri izvlačenju majke i dječaka iz auta koji je gorio.

Ante Šilović (35) opisao je za Slobodnu Dalmaciju kako je izgledalo spašavanje tog dana na magistrali.

“Scena koju sam ugledao ispred sebe bila je zastrašujuća. Zakočio sam nasred magistrale, izbacio auto iz brzine, izašao iz svog kombija, uzeo vatrogasni aparat i krenuo prema autu koje je već bilo u plamenu. Nisam dvojio niti sekunde, odmah sam shvatio što mi je za raditi. Sav u šoku, s još jednim momkom koji je nakon mene stigao vozilom, dotrčao sam do mjesta stravičnog sudara, krenuli smo spašavati stradale. Uspjeli smo sa stražnjeg sjedala gorućeg auta izvući malenog, a heroj koji je bio pored mene dijete je u zagrljaju odmaknuo od vozila, dok sam ja otišao pokušati izvući i majku”, rekao je Ante.

Ante je pokušao izvući majku iz automobila, no od dima koji je bio u cijelom vozilu, ništa nije vidio.

“Vatra se širila brzo, odmah su stigli vatrogasci i krenuli u akciju, a ja sam u suzama sjedio na obližnjoj ogradi i izbezumljen gledao. Nisam mogao doći sebi. Nisam uspio. Bio sam sav shrvan, šokiran i tužan. Suze su tekle jedna za drugom”, ispričao je Ante.

Želja mu je upoznati dečka koji je zajedno s njim spasio dijete, a sve isto bi ponovio opet bez ikakvog razmišljanja. Ante je zahvalio i svim drugim sudionicima u prometu koji su zaustavili svoja vozila i istrčali pomoći unesrećenima, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari