PRIJAVLJEN ZA NASILJE U OBITELJI

Bilder i zaštitar brutalno premlatio 25-godišnjakinju: ‘Nestali su joj novci, a onda…’

Ilustracija: Davor Puklavec/PIXSELL

Isprva su se javile glasine da je policija pokušala zataškati slučaj, a sestra je demantirala njihov zapisnik… Sve su to opovrgnuli iz zadarske policije

“Upoznali su se u teretani gdje je radio, a povremeno je bio i zaštitar u noćnim klubovima. Jedno je vrijeme bilo sve u redu, a na Uskrs je eskaliralo kada  mu je pogledala u torbicu. Našla je sumnjive tragove, smotanu novčanicu, karticu s tragovima kokaina…steroide. Nestali su joj novci za stanarinu. Odlučila ga je napustiti, a on je brutalno premlatio u stanu na Voštarnici. Bacao je po stanu, udarao i davio”, ispričala je poznanica 25-godišnjakinje koja je na Uskrs brutalno premlaćena u iznajmljenom stanu na zadarskoj Voštarnici.

Narušavanje javnog reda i mira?!

Policija je incident isprva zavela kao narušavanje javnog reda i mira, a 23-godišnjak je, dva dana kasnije, u utorak, kazneno prijavljen zbog nasilja u obitelji, tjelesne ozlijede i prijetnje, te prekršaja protiv javnog reda i mira. Demantirali su da su zbog njegovih ‘veza u policiji’ pokušali zataškati slučaj, navodeći kako je kriminalističko istraživanje u tom trenutku bilo u tijeku, piše Zadarski.

“Nitko ništa nije pokušao zataškati. Uredno smo izašli s prvom informacijom dok je događaj još bio u obradi, a kasnije se sve utvrdilo”, rekli su u policiji.

Reagirala djevojčina sestra

Na izvještaj policije u ponedjeljak je, međutim, reagirala djevojčina sestra koja je bila šokirana informacijama, koje su kako je rekla, bile potpuno oprečne onom što se dogodilo.

“Susjeda je zvala policiju dok se on smijao i govorio joj da mu se neće ništa dogoditi jer će njegovi iz Galovca to srediti kao i uvijek. Došla su dva policajca na uviđaj, kao i hitna pomoć. Mojoj sestri su konstatirane ozljede vrata, ušiju i glave, odnosno, hematomi. O svemu imamo njihov zapisnik i naše fotografije koje potvrđuju taj zapisnik. Policajac je susjedi rekao da se napad na nju ne kvalificira kao napad već obično guranje, a mojoj sestri je rekao da nije ozbiljno jer nema krvi, odnosno, težih ozljeda. Nakon toga je pojasnio kako nema osnova za uhićenje, te da ga puštaju. Zaplijenili su dva njegova kufera i bijelu digitalnu vagu u pretresu stana gdje su došli s potražnim psom”, opisala je Zadranka scene koje su se na Uskrs odigravale najprije u stanu njezine sestre, a onda i susjede gdje se sakrila.

Oni su u izvještaju naveli kako se se sve odigravalo u Molatskoj ulici gdje je moja sestra poslije otišla kod roditelja u stan. On je pratio, došao na vrata koja je otvorila moja majka i verbalno ju napao. Ona je pobjegla u stan, ali joj on nije dao zatvoriti vrata. Očuh je skočio i dok je zvao policiju je zatvorio vrata.

“Dakle, nije napadnuta moja sestra u tom trenutku kako su naveli niti su se svađali niti vidjeli. Napadnuta je moja majka”, opisala je.

Prijave zbog obiteljskog nasilja

U policiji su potvrdili da je mladić imao prijave zbog obiteljskog nasilja, ali su demantirali da je počinitelj nekih drugih kaznenih djela. Naveli su kako će nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava će se dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu.

“Osumnjičeni je također i prekršajno prijavljen zbog počinjenih prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira počinjenog dana 17. travnja 2022.godine na štetu drugih osoba, te prekršaja iz članka 17. citiranog Zakona počinjenog prema službenim osobama – policijskim službenicima”, rekli su u zadarskoj policiji gdje su demantirali bilo kakav pokušaj zataškavanja slučaja.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava će se dostaviti nadležnom državnom odvjetništvu”, kazali su u policiji, piše Zadarski a prenose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari