BORBA ZA DJEČAKOV ŽIVOT: Zbog teških ozljeda glave 10-godišnjak u induciranoj komi

Dječak je stradao pri padu s jednog od ovih balkona medulinskog hotela Holiday

Dok liječnici riječkog KBC-a daju sve od sebe kako bi spasili mladi život, javnost se pita tko je odgovoran za tragediju

Liječnici u riječkoj bolnici daju sve od sebe kako bi spasili život desetogodišnjeg Noe Majdeka iz Zagreba koji je tragično stradao u subotu u Medulinu oko 18 sati pri padu s drugog kata hotela Holiday. Dječak je trenutno u stanju inducirane kome zbog teških ozljeda glave, i sada je najvažnije održati njegovo stanje stabilnim.

To su trenutno najvažnije informacije o ovom slučaju koji je izuzetno snažno senzibilizirao riječku i hrvatsku javnost koja se danonoćno, otako je prva informacija o dječakovu stradanju objavljena, zanima za dječakovo zdravstveno stanje.

Naš inbox za poruke je zatrpan upitima vas, čitatelja, o dječakovu stanju, a puno je i poruka podrške na facebook profilu Riječanin mladom nogometašu koji je doživio strašnu nesreću.

Sve se dogodilo na jednom od balkona drugog kata medulinskog hotela Holiday kada su se dječaci smješteni u tom hotelu, u ovom slučaju članovi NK Lokomotive, odmarali nakon nekoliko odigranih utakmica na turniru za „limače“ u organizaciji Zagrebačkog nogometnog saveza.

Kako očevidaca tragedije nije bilo, pretpostavlja se da je u nekakvoj dječjoj igri maloljetnik pokušao prijeći s balkona na balkon, no u tome na nesreću nije uspio pa je pao s visine od nekih desetak metara.

Odmah po saznanju o nesreći dječak je vozilom Hitne pomoći prebačen u pulsku Opću bolnicu, no zbog težine ozljeda ubrzo je transferiran u riječki KBC gdje se liječnici bore za njegov život.

I dok javnost napeto prati ishod liječenja nadajući se povoljnom ishodu i moleći za dječakovo zdravlje, mnogi se opravdano pitaju kako je moglo doći do ovoga, i tko je se morao založiti malo više da do tragedije ne dođe. Po našem starom običaju, nakon ove tragedije mnogi od onih koji su mogli utjecati na to da do nje ne dođe, peru ruke…

Podrška NK Lokomotive

Na službenim stranicama Nogometnog kluba Lokomotiva stoji slijedeće priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“U subotu, 30.4.2016. godine dogodio se nesretni slučaj u kojem je ozlijeđen član nogometne škole NK Lokomotive. Nemili događaj dogodio se u Medulinu, gdje se mlađe kategorije Lokomotive nalaze na tradicionalnom turniru u organizaciji Zagrebačkog nogometnog saveza.

Desetogodišnji član momčadi limača, Noa Majdek, zadobio je teške ozlijede zadobivene padom sa drugog kata hotelskog balkona.

Predsjednik kluba, Tin Dolički: “Uprava NK Lokomotive, kao i cjelokupni klub maksimalno će se angažirati kako bi u ovoj teškoj situaciji pomogli ozlijeđenom Noi i njegovoj obitelji. Upravi, stručnom stožeru, djelatnicima kluba te igračima svih kategorija Noa je u srcima i molitvama. Molitvama u kojima mu želimo brz oporavak”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari