'BILO JE TRAUMATIČNO'

Video | Bratići sletjeli quadom u rijeku i poginuli: Alen iza sebe ostavio zaručnicu, Goran je živio s majkom

Ukop dvojice nesretnih muškaraca bit će 15. travnja u 14 sati na groblju Varaždinske Toplice, dok će se misa zadušnica služiti nakon ukopa, u topličkoj crkvi sv. Martina

Zbog dvojice muškaraca koji su u četvrtak u mjestu Tuhovec poginuli u teškoj prometnoj nesreći kada su quadom sletjeli u rijeku Bednju, Grad Varaždinske Toplice proglasio je ponedjeljak, 15. travnja danom žalosti.

Riječ je o muškarcima od 33 i 39 godina koji su se vozili šetnicom uz rijeku Bednju u smjeru Retkovca, a zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju zemljanog puta, quadom su sletjeli u korito rijeke te poginuli.

“Veliki šok, velika tragedija za mještane. Dečki dobri, vrijedni, mladi, velika žalost”, rekao je za RTL Danas Ljubo Horvat te dodao na pitanje je li ih viđao s quadom: “Pa znali su se voziti, kako ne, to im je bila nekakva zanimacija”.

“Dan žalosti obilježava se obveznim isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja na zgradi Grada Varaždinskih Toplica i na drugim javnim zgradama na području Grada Varaždinskih Toplica. Pozivaju se sve fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost te organizatori javnih programa i sadržaja da svoje poslovanje obavljaju primjereno Danu žalosti”, priopćili su iz Grada Varaždinskih Toplica.

Ovo je mjesto gdje su muškarci sletjeli s quadom i poginuli:

Ukop dvojice nesretnih muškaraca bit će 15. travnja u 14 sati na groblju Varaždinske Toplice, dok će se misa zadušnica služiti nakon ukopa, u topličkoj crkvi sv. Martina.

Iz Gradske uprave Varaždinskih Toplica poručili su da suosjećaju s obiteljima tragično stradalih mladih sugrađana.

Na intervenciji su sudjelovali vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Varaždinske Toplice, Leskovec i Grašćevina. Većina poznaje stradale bratiće, piše 24 sata.

“Bilo je traumatično. Kad god se prihvatite da ste dobrovoljni vatrogasac, morate imati na umu da je velika šansa da sudjelujete na nekoj intervenciji gdje je osoba koju poznajete. Netko se s time bolje nosi, a netko lošije. Mislim da su moji kolege u posljednjih pet do 10 godina imali mnogo intervencija s unesrećenim i poginulim osobama. Naravno, našim vatrogascima se ukazuje i psihološka pomoć”, rekla je Marinela koja je bila na intervenciji.

Marinela je ispričala da je Alen bio omiljeni majstor mještana. Imao je zaručnicu s kojom je živio u kući svojih roditelja. Goran je živio s majkom u Tuhovcu. Radio je kao kuhar u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju, a mještani ga pamte i kao velikog navijača Dinama, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari