NOVI DETALJI UHIĆENJA

Pljačkaši iz Rijeke novac trošili raskalašeno, policija uhitila jednog bosonogog: ‘Dijete mi spava…’ Policija: ‘Nema veze!’

Godinu i pol nakon filmske pljačke u Rijeci, kradljivci milijuna pali su u ruke policije. Nakon što su usred dana napali zaštitara, opljačkali FINA-in kombi pun novca i pobjegli ukradenim automobilom, plijen su trošili nemilice. A onda im je riječka policija pokucala na vrata. Više u video prilogu!

Napali su zaštitara, opljačkali kombi pun novca, ukrali milijune i pobjegli ukradenim autom! Plijen su trošili nemilo, živjeli raskalašeno pa dolijali riječkoj policiji, izvještava Maja Brkljača za RTL Danas.

“Policija, policija, dole, dole, legni, legni, ruke na leđa”

Grupa maskiranih specijalaca pred vratima je spremna za akciju. U stan riječkog pljačkaša, na adresi na kojoj je i prijavljen upadaju uz povike: “Policija, policija, dole, dole, legni, legni, ruke na leđa”.

Vrata otvara baš on i ne stiže reagirati. Dečki u zelenim odorama s fantomkama na glavi i oružjem u rukama u trenu ulaze u stan kroz koji se kreću brzo, ali oprezno. Cijelu su akciju snimali i sami, a iz njihova je razgovora jasno da putem nailaze na žensku osobu koju umiruju: “U redu je, u redu je, policija je, gospođo”.

Lopov, već svladan na podu hodnika pokušava utišati policajce povicima: “Dijete mi spava!”

Njihov je odgovor: “Nema veze!”

Na policijskoj snimci vidi se dnevni boravak pun dječjih igračaka, na kaminu fotografija djeteta, ali tu nema nikoga. Snimljen je samo pljačkaš na hodniku, bosonog na tlu, vezan lisičinama. Otpor nije stigao ni mogao pružati.

Policija je u višemjesečnim pretragama nekretnina i automobila koje je lopov koristio pronašla više vrsta droga i dokaze pljačkaškog pohoda!

On star 49 i dvije godine mlađi pljačkaš blindirani kombi državne tvrtke FINA ispraznili su krajem studenog 2022.

Blaženka Ćaćić, voditeljica Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske pojašnjava kako su to napravili: “Uporabom pištolja otvorili su vrata kombi vozila zaštitara, ušli i uz prijetnju pištoljem razoružali zaštitara i otuđili novac.”

Policija je kockice mozaika sklapala gotovo godinu i pol

Ukradeni automobil kojim su dvojica Riječana išla u pljačku pronađen je nakon nekoliko dana, ali tražilo se plijen. “Specifičnost je bila u tome što se radilo o većem iznosu novca koji je u to vrijeme ukraden, radilo se oko 5,9 milijuna kuna što je u današnjoj valuti koju koristimo iznos od otprilike 780 tisuća eura”, istaknuo je Robert Tomac, načelnik Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske.

Policija je kockice mozaika sklapala gotovo godinu i pol, a dio ukradenog novca i opreme za pljačku pokazan je medijima na današnjoj izvanrednoj konferenciji.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Lopovi su koristili radio-vezu i uređaje za ometanje signala, specijalni provalnički alat, T ključ za otključavanje svih brava. Našli su još nešto specijalnog alata koji nije pokazan novinarima, potkape korištene na razbojništvu, jedan dio novca, pištolj, GPS tracker za praćenje vozila.

Novac u kombiju nije obojen jer nije bio u kasetama. Riječ je o dnevnom utršku iz trgovačkog centra. Policija, kaže, nije pronašla sav novac jer ga lopovi odmah troše.

“Na kupnju određenih stvari, na evo raskalašen ili raskošni način života. Na kupnju nekretnina, pokretnina, putovanja, rastrošni način i stil života”, otkriva voditeljica Službe općeg kriminaliteta.

Dio imovine već je privremeno oduzet

Zato ih se osim za razbojništvo tereti i za pranje novca. Dio imovine već je privremeno oduzet. Drugi počinitelj nije dostupan hrvatskoj policiji, ali znaju gdje je pa u suradnji s europskim kolegama slijedi njegovo uhićenje. Policija nije završila opširan i složen slučaj, a Robert Tomac načelnik Sektora kriminalističke policije PU primorsko-goranske objašnjava razloge: “S obzirom na to da treba utvrditi još neke okolnosti novca i ulaganja u nekretnine, tu je sad ta jedna priča oko tih financijskih institucija koje će nam dati još jedan suport, podršku da se uđe u trag svemu!”

Mora se upratiti svaki cent potrošenog ili opranog novca! Dvojac koji ga je opljačkao policiji je zbog sličnih stvari poznat od prije. I ovog su im puta pali u ruke, a za milijune ukradene iz trgovačkog centra prijeti im kazna do dvanaest godina zatvora, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari