ČISTKA U VLASTITIM REDOVIMA

Buknuo novi skandal u policiji: Uhićen šef sisačke postaje! ‘Htio je zaštititi lokalnog moćnika na nevjerojatne načine’

photo:Nikola Cutuk/PIXSELL

Šef sisačke policije priveden je jučer te je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga njegova doma. Prema prvim informacijama, tereti ga se za kazneno djelo trgovanja utjecajem

Policija je u suradnji s USKOK-om, kako neslužbeno doznaje Jutarnji, uhitila jednog od svojih načelnika, šefa Policijske postaje Sisak Marijana Detelića.

Šef sisačke policije je priveden jučer te je temeljem sudskog naloga obavljena pretraga njegova doma. Prema prvim informacijama, tereti ga se za kazneno djelo trgovanja utjecajem.

Navodno je načelnik PP Sisak osumnjičen da je pokušao “pomoći” jednom lokalnom moćniku tako što je utjecao na podređenog policijskog službenika koji je provodio kriminalističko istraživanje protiv te osobe. Policija je istraživala lokalnog poduzetnika zbog sumnje u kazneno djelo pronevjere, a tijekom službenih radnji oduzeli su mu i mobilni uređaj koji je trebalo pretražiti kako bi se iz njega izuzeli potencijalni dokazi.

Međutim, načelnik Detelić, kako ga se sumnjiči, najprije je od podređenog inspektora tražio da, umjesto da izvuku podatke s uređaja, vrate mobitel vlasniku koji je bio pod kriminalističkim istraživanjem. Policijski službenik nije želio poslušati načelnikovu “sugestiju” navodno mu rekavši da to ne dolazi u obzir. Načelnik je potom, kako ga se tereti, “predložio” inspektoru da onda izbriše sve podatke s mobitela, piše Jutarnji.

Odluka o istražnom zatvoru

Policijski je službenik odbio i ovaj prijedlog šefa policijske postaje svjestan da bi time i sam počinio kazneno djelo.

Tako je na koncu načelnik Detelić uhićen zbog sumnje u spomenutu kazneno djelo. Nad njim je u međuvremenu završeno kriminalističko istraživanje te je predan pritvorskom nadzorniku, a odgovarajuća kaznena prijava podnesena je USKOK-u.

Danas tijekom dana Detelić bi trebao biti ispitan u svojstvu osumnjičenika nakon čega će se odlučiti hoće li se za njega tražiti određivanje istražnog zatvora.

Kako doznaje Jutarnji, MUP je osumnjičenog načelnika već udaljio iz službe te je protiv njega podnesen i zahtjev za provođenje disciplinskog postupka, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari