KOBNA POGREŠKA

KRŠ I LOM NA KRNJEVU! Dečko (18) prošao kroz crveno u raskrižju, rasturio drugi auto koji je udario u pješakinju

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal/Ilustracija

Pozivamo sve vozače na apsolutno poštivanje svih prometnih propisa kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama, stoji u izviješću policije.

Jučer se u Rijeci na području Krnjeva dogodila prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene dvije hrvatske državljanke.

Očevidom je utvrđeno da je do nesreće došlo oko 8.40 sati na Novoj cesti kada 18-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim vozilom marke Renault riječkih registracijskih oznaka, iz smjera Srdoča prema Turniću, na raskrižju ulica Lozičina i Vidovićeva se nije zaustavio na semaforu već je nastavio kretanje na znak crvenog svjetla.

“Pri tome je vozilom udario u drugo osobno vozilo marke Peugeot kojim je upravljao 68-godišnji vozač krećući se na raskrižju na zeleno svjetlo svog smjera kretanja. Od jačine udarca vozilo  Renault se zarotiralo te udarilo u 63-godišnju pješakinju koja je na znak zelenog svjetla za pješake prelazila kolnik na obilježenom pješačkom prijelazu.

U nesreći je pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede i prevezena je u KBC Rijeka na medicinsko liječenje, isto kao i lakše ozlijeđena 18-godišnja putnica iz vozila Peugeot.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Vozač (18-godišnji) je priveden na kriminalističko istraživanje u policijsku postaju te je završetkom postupanja protiv njega podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća i ovom prilikom pozivamo sve vozače na odgovorno ponašanje u prometu i apsolutno poštivanje svih prometnih propisa i pravila.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari