STIGLE I FOTOGRAFIJE

Galerija | Cure detalji tragedije: ‘Išao je u lov, obilazio kamion po magli i sudario se s kombijem’. Ministar teško ozlijeđen, jedna osoba poginula

‘Na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija. Vozač kombi vozila u prometnoj nesreći je smrtno stradao’, izvijestili su iz MORH-a.

Ministar obrane Mario Banožić sudjelovao je kao vozač osobnog vozila u prometnoj nesreći. Jedna osoba u drugom vozilu (vozač kombija) smrtno je stradala, a ministar je prevezen u bolnicu, piše Net.hr.

Tko je vozač kombija?

11.46 – Vozač kombija koji je poginuo u jutrošnjoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca je 40-godišnjak iz Privlake. Riječ je o vlasniku obrta za građevinske radove, koji je vjerojatno išao na neko gradilište prema Vinkovcima. Iza njega su ostali supruga i dvoje maloljetne djece, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

Neslužbeno, doznaje Danas.hr, Banožić uz ozlijede glave ima i ozlijede prsnog koša i prijelom noge. Neslužbeno, nije bio pod utjecajem alkohola.

Obilazio je kamion

10.35 – Banožić je bio u svom osobnom autu Jeepu i išao je u lov, doznaje 24sata koja dodaje da je ministar obilazio kamion i sudario se s kombijem na cesti na kojoj je bila gusta magla.

“Mogu potvrditi, kako su Ministarstvo obrane i Ministarstvo unutarnjih poslova i priopćili, da je ministar obrane Mario Banožić jutros sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je smrtno stradala jedna osoba”, javio je glasnogovornik Vlade Marko Milić. “Ministar ima teške tjelesne ozljede, po prvim procjenama liječnika izvan je životne opasnosti. Liječnička pomoć pružila mu se u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci te će biti sada prebačen u KBC Osijek”, dodao je.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Mario Banožić je teško ozlijeđen

10.00 – Kako doznaje Danas.hr od ravnatelja vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčića, ministar je prebačen u KBC Osijek. U nesreći je zadobio teške tjelesne ozljede, ali koje nisu opasne po život. “U bolnicu u Vinkovce Banožić je zaprimljen u 6:40 s teškim, ali ne po život opasnim ozljedama. Nakon primarne dijagnostičke obrade zbog potrebne neurokirurške opservacije i zbrinjavanja prebačen je u KBC Osijek”, rekao je Krunoslav Šporčić.

“Jutros je gospodin Banožić zaprimljen u našu bolnicu. Nakon primarne obrade i dijagnostičkih pretraga koje su učinjene, on će zbog potrebe daljnjeg neurokirurškog nadzora biti prebačen u klinički bolnički centar Osijek u jedinicu intenzivnog liječenja. Potreba je za neurokirurškim nadzorom. Mi nemamo u općoj županijskoj bolnici neurokirurgiju, tako da će zbog kontuzijskih ozljeda glave biti prebačen tamo zbog potrebe daljnjeg nadzora i opservacije neurokirurgije. Inače, gospodin Banožić je pri svijesti. Ima kontuzijske ozljede glave i mozga, ali kažem da je u kontaktu, nije gubio svijest, tako da komocioniranje je žestoko, ali to ide u sklopu takvih ozljeda”, rekao je Šporčić za HRT.

STARO

Ministarstvo obrane objavilo je informaciju da je ministar Banožić jutros sudjelovao u prometnoj nesreći kod Vinkovaca.

“Na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić s osobnim vozilom te vozač kombija. Vozač kombi vozila u prometnoj nesreći je smrtno stradao”, izvijestili su iz MORH-a.

Kako piše MORH, ministru je zbog zadobivenih ozljeda pružena pomoć u Općoj bolnici Vinkovci. Trenutno je u tijeku očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru.

“Jutros u 6.15 zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na državnoj cesti DC-55 na izlazu iz Vinkovaca prema Županji u kojoj su sudjelovali kombi vozilo i osobno vozilo. Vozač kombi vozila je u prometnoj nesreći smrtno stradao, dok je vozač osobnog vozila (državni dužnosnik), zbog zadobivenih ozljeda prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci.

U tijeku je očevid kojim rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru. Od 08.15 sati za promet je zatvorena ta dionica državne ceste broj DC-55 (Vinkovci-Županja)”, priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari