ČVOR DRAGA: Presretač zaustavio mladića koji je Mazdom jurio 50 km/sat više od dozvoljene brzine

Foto: Ilustracija

U počinjenju prometnih prekršaja zatečeno je i sedam recidivista

Radi prevencije prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama, policijski službenici prometne policije proteklog su vikenda pojačano nadzirali promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske.

U tom razdoblju zabilježeno je 186 prometnih prekršaja, a najviše je bilo prekršaja prekoračenja brzine, ukupno 55.

Između vozača koji su vozilima upravljali brzinom većom od dozvoljene izdvajamo 22-godišnjeg vozača osobnog vozila marke Mazda, riječkih registracijskih oznaka. Njega je zatekla posada policijskog presretača 13. siječnja oko 15 sati na auto cesti A7, na čvoru Draga, dok se iz smjera Orehovice kretao prema Sv. Kuzmu brzinom od 153 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 100 km/h.

Od ostalih prekršaja najzastupljeniji su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, ukupno 33. Najveća koncentracija od 1,8 g/kg izmjerena 26-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mitsubishi, riječkih registracijskih oznaka, kojeg je policija zaustavila 13. siječnja oko 4.10 sati u Crikvenici.

Inače, ukupno je alkotestirano je 155 vozača, od kojih je najviše bilo onih s koncentracijom alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg – 12, dok je desetorici vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,51 g/kg. Najveći broj alkoholiziranih vozača, njih 16 je bio u dobi između 31. i 40. godine života.

Nadalje, osim prekoračenja brzine i nedozvoljene koncentracije alkohola policija je zabilježila i 20 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, šest prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja tehničke neispravnost vozila, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom određene kategorije te još 58 različitih prometnih prekršaja.

U počinjenju prometnih prekršaja zatečeno je i sedam recidivista, odnosno osoba koje su i u ranijim razdobljima počinile prometne prekršaje. Najviše recidivista, njih pet je zatečeno s nedozvoljenom koncentracijom alkohola. Od preostale dvojice jedan je zatečen u prekoračenju brzine, a drugi dok je upravljao vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija i ovom prilikom apelira na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa te odgovorno ponašanje u prometu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views